На Євро-2024 з легкої атлетики Мар’яна Шостак двічі оновила особистий рекорд у бігу на 400 м

У Римі, на бігових доріжках та в секторах для стрибків, метань і штовхання ядра арени «Стадіо Олімпіко» триває Чемпіонат Європи 2024 року з легкої атлетики. Національна збірна України в столиці Італії виступає у складі 46-ти спортсменів (28 жінок і 18 чоловіків), двоє з яких – Мар’яна Шостак і Нікіта Родченков – навчаються на кафедрі легкої атлетики (в. о. завідувача – доцент, кандидат педагогічних наук Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Наразі Мар’яна Шостак, яка заявлена у двох дисциплінах, завершила виступ у першій з них – бігу на 400 м. 23-річна магістрантка першого року навчання факультету фізичної культури і спорту нашого університету у кваліфікації встановила особисте досягнення – 52,07 секунди і тим самим гарантувала собі місце в півфіналі.

У забігу за путівку в фінал підопічна випускників нашого закладу вищої освіти Віталія Тарнакіна і Валерія Федоренка (перший тренер – Галина Кондрацька) вперше у кар’єрі зуміла вибігти з 52 секунд (51,99 секунди) і в такий спосіб удруге поспіль оновила власний рекорд. Та, на превеликий жаль, в своєму півфінальному забігу вона посіла п’яте місце і в підсумку не змогла пробитися до лона фіналістів.

Втім, на цьому для Мар’яни Шостак континентальний чемпіонат у Вічному місті не завершився. Сьогодні та завтра, 11-го і 12-го червня відповідно, вона разом з подругами по збірній Україні змагатиметься у жіночій естафеті 4х400 м.

Нагадаємо, що у цьому виді програми Євро-2024, але серед чоловічих квартетів заявлений і студент четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Нікіта Родченков.

Додамо, що наразі в активі збірної України на Чемпіонаті Європи-2024 у Римі чотири медалі. Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко здобули відповідно «золото» та «бронзу» в стрибках у висоту, а Людмила Оляновська стала бронзовою призеркою континентальної першості у ходьбі на 20 км, виконавши у цій дисципліні олімпійський норматив. А четверту нагороду в «синьо-жовту» медальну скарбничку збірної України приніс метальник молота Михайло Кохан.

Зазначимо, що континентальний форум легкоатлетів на «Стадіо Олімпіко» столиці Італії завершиться завтра, 12-го червня.

Прокрутити вгору