Гандболістки львівської «Галичанки» всьоме завоювали Кубок України

У Броварах Київської області, на паркеті КОСФК впродовж минулих вихідних, 8-го і 9-го червня, було зіграно матчі «Фіналу чотирьох» розіграшу Кубка України з гандболу серед жіночих команд 2024 року. В підсумку почесний трофей всьоме в історії клубу завоювала львівська «Галичанка», склад якої сформовано на три чверті зі студенток і випускниць кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренером воротарів є Оксана Площинська, яка вищу освіту здобула у стінах нашого закладу вищої освіти.

Львівська «Галичанка», як чинний володар трофею, згідно із Регламентом, розпочала свої виступи в Кубку України-2024 одразу ж із «Фіналу чотирьох», який гостинно прийняв Київський обласний спортивний фаховий коледж. Окрім галичанок, за почесний трофей на заключній стадії його розіграшу боролися також «Карпати» з Ужгорода, київський «Спартак-ШВСМ» та «Реал» з Миколаєва.

У перший день «Фіналу чотирьох» визначалися учасники головного матчу турніру. У першому з них «Галичанка» грала проти «Реала». Підопічні Віталія Андронова прогнозовано впевнено перемогли суперниць з міста корабелів з рахунком 37:17. У другому півфінальному матчі ужгородські «Карпати» з перевагою у п’ять закинутих м’ячів здолали супротив столичного «Спартака-ШВСМ» – 28:23.

Наступного дня відбулися вирішальні поєдинки. Спочатку було зіграно гру за третє місце, в якому «Спартак-ШВСМ» з перевагою у два голи – 40:38, що називається, вигриз звитягу в «Реала» і в такий спосіб став володарем бронзового комплекту медалей.

Не менш цікавим видався і фінальний поєдинок, в якому вболівальники стали свідками видовищного західноукраїнського дербі між «Галичанкою» та «Карпатами», яке видалося по-справжньому дуже захопливим. У першому таймі команди досить рівно йшли в рахунку, але в його кінцівці львів’янкам вдалося закинути двічі поспіль і піти на перерву з перевагою в два голи – 17:15. Цікаво, що друга половина зустрічі закінчилася з аналогічним рахунком. Тож в підсумку підопічні Віталія Андронова виграли фінальний матч з перевагою у чотири м’ячі – 34:30.

Голи у складі «Галичанки» в фінальному матчі закинули: Олеся Дяченко – 10; Катерина Козак, Ванесса Лакатош – по 6; Анастасія Ткач – 4; Діана Дмитришин – 3; Мілана Шукаль – 2; Анастасія Дутко, Світлана Гавриш, Софія Голінська – по 1. У складі «Карпат» кращою снайперкою стала Валерія Нестеренко – 12 результативних кидків.

MVP (найкориснішим гравцем) «Фіналу чотирьох» Кубка України визнали Олесю Дяченко. Індивідуальні відзнаки від Федерації гандболу України в складі «Галичанки» також отримали Діана Дмитришин і Ванесса Лакатош.

Зазначимо, що завоювавши всьоме Кубок України, львівська гандбольна «Галичанка» здобула свій другий трофей у 2024 році. Нагадаємо, трохи раніше клуб з міста Лева здобув свій ювілейний, десятий титул чемпіона української Суперліги сезону-2023/2024.

Прокрутити вгору