Вийшов у світ підручник «Легка атлетика: теорія і методика тренерської діяльності»

У видавництві «Олімпійська література» Національного університету фізичного виховання і спорту України вийшов друком підручник «Легка атлетика: теорія і методика тренерської діяльності» у двох книгах за загальною редакцією Бобровника В.І., Совенка С.П., Колота А.В.

До слова, Володимир Ілліч Бобровник (на фото внизу) – доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, заслужений тренер України, завідувач кафедри легкої атлетики, зимових видів та велосипедного спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України – випускник Львівського державного інституту фізичної культури 1977 року (спортивний факультет, кафедра легкої атлетики).

Зазначимо, що серед авторського колективу підручника науково-педагогічні працівники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – ректор ЛДУФК, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Свищ Ярослав Степанович; в.о. завідувача кафедри легкої атлетики, кандидат педагогічних наук, доцент Конестяпін Володимир Григорович; завідувачка кафедри фітнесу та рекреації, докторка наук з фізичного виховання і спорту, професорка Чеховська Любов Ярославівна; кандидат педагогічних наук, професорка кафедри фітнесу та рекреації Жданова Ольга Миколаївна.

У підручнику всебічно висвітлено історію та стан розвитку легкої атлетики в Україні та світі. Представлено матеріали, що стосуються сучасної системи змагань, їх організації та суддівства. Розкрито загальні положення побудови підготовки легкоатлетів. Представлено фізіологічну характеристику, основи техніки, моделювання і методику навчання окремих видів легкої атлетики, побудову тренувального процесу спортсменів та правила змагань. Також представлено загальні положення відбору та контролю в системі підготовки легкоатлетів. Розкрито медико-біологічні основи спортивної підготовки жінок у легкій атлетиці. Висвітлено особливості застосування позатренувальних засобів у системі підготовки та змагальної діяльності легкоатлетів. Викладено основи використання засобів легкої атлетики в системі фізичного виховання та оздоровчих заходів.

Підручник рекомендовано для студентів, які навчаються у закладах вищої освіти, тренерів, науково-педагогічних працівників та інших спеціалістів, які працюють у сферах освіти та спорту, а також широкого загалу тих, хто цікавиться таким видом спорту, як легка атлетика.

Легка атлетика: теорія і методика тренерської діяльності : підручник : у 2 кн. /Андрущенко Ю. М., Артюшенко О. Ф., Бех О. В., … Жданова О. М., Конестяпін В. Г., Свищ Я. С., Чеховська Л. Я. [та ін.] ; за заг. ред. Бобровника В. І., Совенко С. П., Колота А. В. – Київ : Олімп. л-ра, 2023. – Кн. 1. – 712 с.

ISBN 978-617-7492-12-1

 

Легка атлетика: теорія і методика тренерської діяльності : підручник : у 2 кн. / Андрущенко Ю. М., Артюшенко О. Ф., Бех О. В., … Жданова О. М., Конестяпін В. Г., Свищ Я. С., Чеховська Л. Я. [та ін.] ; за заг. ред. Бобровника В. І., Совенко С. П., Колота А. В. – Київ : Олімп. л-ра, 2023. – Кн. 2. – 608 с.

ISBN 978-617-7492-12-1

Прокрутити вгору