Футболісти «Карпат» розпочинають підготовку до свого першого сезону в Українській Прем’єр-лізі

Сьогодні, 24-го червня поточного року, футболісти львівських «Карпат», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а в складі команди грає низка студентів і випускників нашого закладу вищої освіти, виходять з відпустки та розпочинають підготовку до нового сезону-2024/2025, в якому «зелено-білі» вперше гратимуть в Українській Прем’єр-лізі – елітному дивізіоні національного чемпіонату.

Підготовку до нового сезону «Карпати» традиційно розпочнуть з поглибленого медичного огляду. Після цього «зелено-білі» проводитимуть щоденно дворазові тренування на своїй новій клубній базі в Бартатові, а з 3-го липня підопічні Мирона Богдановича, окрім тренувань, зіграють низку контрольних матчів з вітчизняними клубами Першої та Другої ліг нашого чемпіонату. Наразі тренерським штабом заплановано вісім поєдинків:

ПОПЕРЕДНІЙ РОЗКЛАД МАТЧІВ:

3 липня
«Карпати» – «Минай»

5 липня
«Карпати» – «Металіст 1925» (Харків)

8 липня
«Карпати» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

10 липня
«Карпати» – «Агробізнес» (Волочиськ)

14 липня
«Карпати» – «Буковина» (Чернвці)

17 липня
«Карпати» – «Нива» (Тернопіль)

21 липня
«Карпати» – «Куликів»

27 липня
«Карпати» – «Скала 1911» (Стрий)

Додамо, що матчі відбуватимуться у Львові на стадіоні «Україна» та на клубній базі «зелено-білих» в Бартатові. Більшість з них будуть транслюватися в прямому ефірі на клубному YouTube-каналі.

Додамо, що на зібранні клубів Професіональної футбольної ліги України оголосили лауреатів сезону-2022/2023. Зокрема, назвали найкращого футболіста Чемпіонату України 2022/2023 років серед команд Першої ліги. Клуби шляхом голосування найкращим гравцем Першої ліги обрали капітана львівських «Карпат» Амбросія Чачуа – випускника факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Доволі несподівана, але приємна новина, – прокоментував для ЗМІ цю новину Амбросій. – Звичайно, я радий отримати таке визнання. Та це заслуга усього нашого колективу, який виконав завдання та у новому сезоні гратиме у Прем’єр-лізі».

Зауважимо, що Амбросій Чачуа у сезоні-2023/2024 провів у складі «Карпат» усі 28 матчів Першої ліги, в яких забив п’ять м’ячів та відзначився трьома гольовими передачами.

Прокрутити вгору