У п’ятницю, 28-го червня, на стадіоні НСК «Скіф» стартує Чемпіонат України-2024 з легкої атлетики

У Львові, на бігових доріжках та в секторах для стрибків, метань і штовхання ядра стадіону навчально-спортивного комплексу «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (м. Львів, вул. Черемшини, 17) впродовж трьох днів, з 28-го по 30-те червня поточного року, вперше в історії відбудеться Чемпіонат України-2024 з легкої атлетики серед дорослих і молоді та Командний чемпіонат України-2024 з багатоборства серед дорослих і молоді – головне змагання року національного рівня, за результатами якого відбудеться відбір до збірної України для участі в ХХХІІІ Літніх Олімпійських Іграх-2024.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням Чемпіонату здійснюється Міністерством молоді та спорту України, громадською спілкою «Федерація легкої атлетики України» та Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського. Безпосередній контроль та відповідальність за підготовку й дотримання заходів безпеки, передбачених законодавством про воєнний стан, та безпосереднє проведення змагання покладається на Управління молоді й спорту Львівської обласної військової адміністрації спільно з громадською організацією «Федерація легкої атлетики Львівської області» та головну суддівську колегію.

До участі у змаганнях допускаються спортсмени вікової групи: дорослі (чоловіки та жінки 2001 року народження і старші), молодь (чоловіки та жінки 2002–2004 років народження і молодші), які мають спортивну кваліфікацію не нижче І дорослого розряду та сертифікат Європейської Атлетики за програмою «I RUN CLEAN». Спортсмени, які не мають сертифікат «I RUN CLEAN», до участі у змаганні не допускаються. Спортсмени 2007 року народження та молодші до змагань допускаються лише за рішенням головної тренерської ради. Кількість учасників на кожний вид – необмежена.

Загалом участь у майбутніх змаганнях, за попередніми заявками команд, візьме близько 500 атлетів з 24-ох регіонів України та міста Києва. У складі збірної команди Львівської області (і не тільки) змагатиметься велика група студентів та випускників кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Окрім того, викладачі кафедри залучені до організації, проведення та суддівства Чемпіонату. Керівник змагань – старший викладач кафедри, суддя національної категорії Василь Західний.

З детальним розкладом змагань
Чемпіонату України-2024 з легкої атлетики можна ознайомитися
ЗА ПОКЛИКАННЯМ

Додамо, що церемонія офіційного відкриття Чемпіонату відбудеться на стадіоні НСК «Скіф» у суботу, 29-го червня. Початок – о 16:00.

Тож запрошуємо професорсько-викладацький склад, студентів, випускників та увесь колектив нашого закладу вищої освіти, а також усіх шанувальників Королеви спорту й гостей нашого міста відвідати майбутні змагання на стадіоні НСК «Скіф» та підтримати атлетів, які боротимуться не тільки за медалі Чемпіонату України-2024, а й за путівки на головну мультиспортивну подію чотириріччя – ХХХІІІ Літні Олімпійські Ігри-2024, що відбудуться з 26-го липня по 11-те серпня в столиці Франції Парижі!

До зустрічі на стадіоні «Скіф»! Разом до Перемоги!

Прокрутити вгору