Сьогодні у Львові розпочинається Кубок України з водного поло серед чоловічих команд

На водному майданчику басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України у Львові сьогодні, 27-го червня, стартує розіграш Кубка України 2024 року з водного поло серед чоловічих команд. За почесний трофей вестимуть боротьбу вісім клубів. Втім, головним претендентом на перемогу фахівці одноголосно називають чинного володаря трофею львівське «Динамо», в складі якого грає низка студентів, магістрантів і випускників кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Розіграш Кубка України 2024 року з водного поло серед чоловічих команд триватиме впродовж чотирьох останніх календарних днів першого місяця поточного літа – з 27-го по 30-те червня. За престижні нагороди вестимуть боротьбу вісім команд, які згідно з підсумками останнього національного чемпіонату (Суперліга сезону-2023/2024) на попередньому етапі розподілено на дві групи:

Група «А»: «Динамо» Львів, ВК «Маріуполь», ЛФКС (Львівський фаховий коледж спорту) Львів та Збірна Києва;

Група «Б»: ВК «Харків», КІВС (Клуб ігрових видів спорту) Львів, Збірна Закарпатської області та Збірна Харківської області.

Упродовж перших двох днів, 27-го і 28-го червня, команди в кожному з квартетів зіграють турнір в одне коло, за підсумками якого дві кращі команди з кожної групи вийдуть у півфінал, а дві інші гратимуть поєдинки плей-оф за місця з п’ятого по восьме. У суботу, 29-го червня, в одному з півфіналів зіграють між собою переможець групи «А» з командою, яка посяде друге місце у квартеті «Б», а в іншому, відповідно, найкраща команда групи «Б» проти другого місця квартету «А». Аналогічно, у перший ігровий день втішного турніру, команди, що займуть треті місця в групах, протистоятимуть невдахам з іншого квартету. В заключний ігровий день, у неділю, 30-го червня, почергово відбудуться чотири стикові поєдинки – за сьоме, п’яте і третє місце та фінал, учасники якого в очному протистоянні і визначать володаря Кубка України 2024 року.

Нагадаємо, львівське «Динамо», яке тренує тренерський дует у складі випускників ЛДУФК імені Івана Боберського – Олексій Шведов та Юрій Сидорович, наприкінці травня в черговий раз завоювало титул чемпіона України, вигравши Суперлігу. Тепер «синьо-білі» намагатимуться оформити ще один чемпіонський дубль – покласти золоті медалі в Кубок України.

Додамо, що вхід на матчі Кубка України для вболівальників – вільний. А перипетії усіх 20-ти поєдинків можна буде дивитися в прямому ефірі на Ютуб-каналі Федерації водного поло України.

ВОДНЕ ПОЛО. ЧОЛОВІКИ. КУБОК УКРАЇНИ2024

27 – 30 червня. Львів. Басейн СКА

РОЗКЛАД МАТЧІВ ГРУПОВОГО ЕТАПУ

1-й тур

27 червня (четвер)

15:30
«Динамо» Львів» – Збірна Києва

16:45
ВК «Харків» – Збірна Харківської області

18:00
ВК «Маріуполь» – ЛФКС Львів

19:15
КІВС Львів – Збірна Закарпатської області

 

2-й тур

28 червня (п’ятниця, ранкова програма)

09:00
Збірна Києва – ЛФКС Львів

10:15
Збірна Харківської області – Збірна Закарпатської області

11:30
«Динамо» Львів» – ВК «Маріуполь»

12:45
ВК «Харків» – КІВС Львів

 

3-й тур

28 червня (п’ятниця, вечірня програма)

16:30
ВК «Маріуполь» – Збірна Києва

17:45
КІВС Львів – Збірна Харківської області

19:00
Збірна Закарпатської області – ВК «Харків»

20:15
«Динамо» Львів» – ЛФКС Львів

 

ПІВФІНАЛИ

 

29 червня (субота)

09:00
Третє місце групи «Б» – Четверте місце групи «А»

10:15
Третє місце групи «А» – Четверте місце групи «Б»

11:30
Перше місце групи «Б» – Друге місце групи «А»

12:45
Перше місце групи «А» – Друге місце групи «Б»

 

СТИКОВІ МАТЧІ

 

30 червня (неділя)

09:00
Матч за 7-е – 8-е місце

10:15
Матч за 5-е – 6-е місце

11:30
Матч за 3-є – 4-е місце

12:45
Фінал

14:00
Нагородження

Прокрутити вгору