Дев’ять студентів ЛДУФК зіграли за команду «Львівських Тигрів» у першому турі Чемпіонату України-2024 з регбіліг

У Рівному в неділю, 23-го червня поточного року, відбувся перший тур Чемпіонату України-2024 з регбіліг серед чоловічих команд Суперліги. В складі команди «Львівських Тигрів», яка в підсумку посіла друге місце, грало дев’ятеро студентів кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Цьогорічний Чемпіонат України з регбіліг, який стартував на зеленому газоні стадіону «Мототрек» у Рівному, проводиться після трирічної перерви. Востаннє національна першість з цього виду спорту проводилася у 2021 році. Тоді, нагадаємо, титул в черговий раз здобув харківський клуб «Легіон ХІІІ», а «Львівські Тигри» під орудою головного тренера, випускника нашого закладу вищої освіти Євгена Тарасенка стали срібними призерами.

Цього разу в Суперлігу заявилося чотири команди – Збірна Харківської області, «Закарпатські Шаркані» з Ужгорода, «Західні Гіганти» (Рівне / Івано-Франківськ) та «Львівські Тигри». Згідно із регламентом чемпіонату, матчі проводяться у форматі 13 на 13, гра триває впродовж двох таймів по 15 хвилин ігрового часу кожен. Чемпіона та призерів буде визначено за сумою двох турів.

У складі «Львівських Тигрів» на звітному, першому турі грало дев’ять студентів кафедри спортивних та рекреаційних ігор. Восьмеро з них навчаються на факультеті фізичної культури і спорту – Валентин Корчак, Азіз Степаненко, Максим Гармаш, Богдан Мармазюк (усі – перший курс), Ігор Єфанов, Данило Гапон (обидва – другий курс), Олег Каспрук, Андрій Бондарчук (обидва – четвертий курс) та першокурсник факультету туризму Костянтин Тюрін. Відзначимо, що в складі львівської команди зіграли також гравці, які на сьогодні служать у лавах Збройних Сил України.

 

Додамо, що усі матчі звітного туру в прямому ефірі транслювалися на телеканалі ХSPORT+ та YouTube-каналі Української федерації регбі ліг, де поєдинки можна подивитися у відеозаписі.

За підсумками туру турнірну таблицю очолила Збірна Харківської області, як виграла усі три свої матчі. «Львівські Тигри» наразі другі – у підопічних Євгена Тарасенка в активі дві перемоги, а в пасиві – одна поразка. «Західні Гіганти», обігравши закарпатців, йдуть третіми – у них один виграш і два програші. Замикають турнірну таблицю «Закарпатські Шаркані», які поступилися в усіх трьох поєдинках.

Додамо, що другий, заключний тур відбудеться вже найближчої суботи, 29-го червня. Його матчі прийматиме зелене поле затишного стадіону «Юність» у Львові. Початок – о 10:00. Вхід на трибуни для глядачів – вільний.

РЕГБІЛІГ. ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ2024. 1й ТУР

30 червня. Рівне. Стадіон «Мотокрос»

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ

10:15
Збірна Харківської області – «Закарпатські Шаркані» – 20:0

11:05
«Львівські Тигри» – «Західні Гіганти» – 30:6

12:45
Збірна Харківської області – «Львівські Тигри» – 16:0

13:35
«Закарпатські Шаркані» – «Західні Гіганти» – 6:18

15:15
«Західні Гіганти» – Збірна Харківської області – 1:42

16:05
«Львівські Тигри» – «Закарпатські Шаркані» – 14:0

 

ПОТОЧНА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

1. Збірна Харківської області – 9 очок (ігрові пункти 78–1)
2. «Львівські Тигри» (Львів) – 7 (44–22)
3. «Західні Гіганти» (Рівне / Івано-Франківськ) – 5 (25–78)
4. «Закарпатські Шаркані» (Ужгород) – 3 (6–52)

Прокрутити вгору