Відкриття Чемпіонату України-2024 з легкої атлетики на стадіоні НСК «Скіф» ЛДУФК імені Івана Боберського (Фото)

У Львові, на бігових доріжках та в секторах для стрибків, метань і штовхання ядра стадіону навчально-спортивного комплексу «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського впродовж трьох днів, з 28-го по 30-те червня поточного року, вперше в історії тривали баталії Чемпіонату України-2024 з легкої атлетики серед дорослих і молоді та Командний чемпіонат України-2024 з багатоборства серед дорослих і молоді – головне змагання року національного рівня, за результатами якого відбувся відбір до збірної України для участі в ХХХІІІ Літніх Олімпійських Іграх-2024.

На церемонії відкриття Чемпіонату України-2024 з легкої атлетики були присутні високопоставлені гості, а саме:

Ольга Саладуха – виконуюча обов’язки Президента Федерації легкої атлетики України, призерка Олімпійських ігор у потрійному стрибку, чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи.

Лорд Себастіан Коу (Велика Британія) – Президент Всесвітньої легкої атлетики, Олімпійський чемпіон, екс-рекордсмен світу та чемпіон Європи з бігу на 800.

Вадим Гутцайт – Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон з фехтування на шаблях, чемпіон світу.

Максим Козицький – Голова Львівської обласної військової адміністрації.

Андрій Садовий – Міський голова міста Львова.

Наталія Добринська – член Ради Всесвітньої легкої атлетики, віце-президентка Федерації легкої атлетики України, Олімпійська чемпіонка, екс-рекордсменка світу з легкоатлетичного багатоборства у приміщенні.

Роман Хім’як – Начальний управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

Ярослав Свищ – Ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Президент ГО «Федерація легкої атлетики Львівської області».

Олександр Крикун – Віце-президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон з метання молота.

Учасників змагань, тренерів, глядачів та поважних гостей привітав «Театр спорту ЛДУФК» (керівники – доцент кафедри гімнастики, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Аліна Сениця і старший викладач кафедри гімнастики Михайло Сениця) – лауреат міжнародних фестивалів та конкурсів в Україні, Словаччині та Польщі, до складу якого входять студенти, аспіранти та випускники кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олексій-Олег Бубела), переможці та призери міжнародних змагань, чемпіонатів і Кубків України зі спортивної акробатики та гімнастики художньої.

З показовими номерами виступили Христина Погранична – фіналістка Олімпійських ігор-2020 в японському Токіо-2000, чемпіонка Всесвітньої Універсіади-2023 року в китайському Ченду-2023, абсолютна чемпіонка Універсіад України 2023 та 2024 років, майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди України з гімнастики художньої (тренер – заслужений тренер України, доцент кафедри гімнастики Ірина Руда).

Свою майстерність продемонстрували також Юрій Савка, Юрій Пуш, Тарас Яруш і Станіслав Кукурудз – бронзові призери ХІ Всесвітніх ігор-2022 зі спортивної акробатики в американському місті Бірмінгемі (штат – Алабама), призери чемпіонату світу-2023, срібні призери Кубку світу-2024, семиразові абсолютні чемпіони України, заслужені майстри спорту України, члени національної збірної команди України (тренер – заслужений тренер України, викладач кафедри гімнастики Костянтин Кукурудз).

А на сам кінець церемонії відкриття високопоставлені гості взяли участь у символічному старті змагань…

Прокрутити вгору