Шості наукові читання імені Івана Боберського

У вівторок, 30-го липня поточного року, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудуться Шості наукові читання імені Івана Боберського на тему «Військово-політичне та приватне життя Євгена Коновальця влітку 1920 р. – восени 1922 р.». Початок заходу – о 18:00.

Подія організована у співпраці Комісії тіловиховання і спорту імені Івана Боберського Наукового товариства імені Шевченка, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Національного університету «Львівська політехніка», Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею та Львівського палацу мистецтв.

Лектор: Іван Хома – кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка».

Модератор заходу: доктор історичних наук, професор Андрій Сова.

Євген Коновалець (1891–1938) як громадський та військово-політичний діяч влітку 1920 р. – восени 1922 р. проживав та працював у Празі, Відні та Львові. У лекції буде розкрито його роль в створенні, утвердженні та розвитку Військової організації. Окрему увагу приділено участі в ініціативах з об’єднання українських національних сил та спробам створити окремий політичний проєкт. У цьому контексті відзначено конфлікт із середовищем Євгена Петрушевича та колишніми побратимами за лідерство у Військовій організації.

Виокремлено роботу Євгена Коновальця в товаристві «Просвіта» та членство в Українській трудовій партії. Щодо приватного життя, то варто згадати наміри Євгена Коновальця здобути науковий ступінь доктора права, знайомство та одруження з Ольгою Федак, а також ініціативи зі збору коштів для українських ветеранських середовищ.

Розголос заходу забезпечують Суспільне Львів та Інформаційна агенція «Гал-інфо». До та після події гостинно пригощатиме Кава Старого Львова.

Запрошуємо до участі!

Прокрутити вгору