Захищаючи рідну землю, на війні з клятими москалями загинув Андрій Куценко – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Чергова сумна звістка надійшла з фронту: захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, загинув майстер спорту міжнародного класу з велоспорту на треку Андрій Володимирович Куценко – випускник 2012 року факультету фізичного виховання (нині – факультету педагогічної освіти) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який навчався на кафедрі зимових видів спорту.

Андрій Володимирович Куценко народився 28-го грудня 1989 року в Жовкві Львівської області у сім’ї Володимира Андрійовича та Ольги Володимирівни Куценків. Навчаючись у загальноосвітній середній школі №1, розпочав займатися велоспортом. Талановитий хлопець ще до закінчення школи виконав норматив майстра спорту. Тож цілком логічно, що отримавши атестат про середню освіту, Андрій у 2007 році поступив на навчання на факультет фізичного виховання (нині – факультет педагогічної освіти) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У 2011 році, склавши успішно державні іспити, здобув диплом бакалавра, а в 2012 – магістра.

Навчаючись в нашому закладі вищої освіти, Андрій Куценко продовжував успішно виступати на змаганнях з велоспорту. Зокрема, багаторазово ставав чемпіоном України, переможцем і призером різноманітних престижних міжнародних змагань, у складі національної збірної України, за яку виступав впродовж десяти років (2006 – 2016), був учасником чемпіонатів Європи та світу, виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Здобувши диплом про вищу освіту в стінах нашого Університету, Андрій Куценко проходив службу за контрактом на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України. З початком повномасштабного вторгнення москальсько-російських загарбників на нашу землю, повернувся в Україну з Італії, де проживав з сім’єю, і добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Понад два роки захищав рідну землю на різних напрямках фронту. А останній бій прийняв 3-го липня поточного року у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» ЗСУ…

Світла пам’ять і вічна слава Андрію Володимировичу Куценку – справжньому українському Герою!
Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Андрія Володимировича Куценка, висловлюють свої щирі співчуття родині Героя, його побратимам, близьким і друзям та розділяють біль непоправної втрати й схиляють голови у глибокій скорботі…

Прощання із Андрієм Володимировичем Куценком та чин похорону відбудеться завтра, 9-го липня.
Розпочнеться похорон о 12:00 на площі Вічевій у місті Жовква.

Прокрутити вгору