ЛДУФК імені Івана Боберського уклав угоду про співпрацю з ФК «Карпати»

Напередодні, 8-го липня поточного року, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського уклав угоду спільно із футбольним клубом «Карпати» щодо партнерства та співпраці. Угоду підписали ректор нашого Університету Ярослав Свищ та директор ФК «Карпати», легендарний нападник «зелено-білих» Степан Юрчишин, який вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти.

В рамках договору партнери будуть здійснювати організаційну, інформаційну, методичну, наукову, практичну й профорієнтаційну роботу в напрямку популяризації футболу серед молоді та підтримки розвитку кафедри футболу (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Ігор Лапичак) нашого закладу вищої освіти.

Також передбачається, що в результаті співпраці відбудеться впровадження новітніх методик з питань реабілітації спортсменів та військовослужбовців, ресурсна підтримка реалізації спільних проєктів та буде надано можливість студентам проходження практики на сучасних спортивних об’єктах й підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.

Очікуємо нових проєктів, які стимулюватимуть наших студентів та викладачів на нові досягнення та перемоги. Разом ми зможемо досягти більшого!

Нагадаємо, за підсумками футбольного сезону-2023/2024 «Карпати» вибороли путівку до Української Прем’єр-ліги – елітного дивізіону Чемпіонату України з футболу. Наразі «зелено-білі» вже розпочали підготовку до нового сезону-2024/2025. Зокрема, перше тренування на своїй новій клубній базі в Бартатові, на якій вони й готуватимуться до дебюту в УПЛ, «леви» провели 27-го червня. У планах підопічних Мирона Маркевича, окрім тренувань, і дев’ять контрольних спарингів. Три з них вони вже зіграли: 3-го липня здобули вольову перемогу з рахунком 3:1 над «Минаєм», а за два дні, 5-го липня, мінімально (0:1) поступилися харківському «Металісту-1925». Натомість вчора, 8-го липня, «зелено-білі» зіграли проти «Прикарпаття» з Івано-Франківська. Гра завершилася внічию – 1:1.

Додамо, що свій дебютний сезон в УПЛ «Карпати» розпочнуть 3-го серпня (базовий день) грою у Рівному, де на полі стадіону «Авангард» поміряються силами з тамтешнім «Вересом». Натомість за тиждень, 10-го серпня, в матчі другого туру підопічні Мирона Маркевича гратимуть на полі рідної «України». За підтримки своїх вболівальників «зелено-білі» прийматимуть «Кривбас» з Кривого Рогу, який у минулому сезоні став бронзовим призером і тепер представлятиме Україну в Лізі Європи.

Прокрутити вгору