Анна Петрик допомогла збірній України з футболу в заключному матчі групового етапу відбору на жіноче Євро-2025 перемогти команду Хорватії

Національна жіноча збірна України з футболу напередодні, 16-го липня поточного року, номінально домашнім поєдинком проти команди Хорватії завершила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи-2025 у групі 4 Ліги В. Підопічні Володимира Пятенка у столиці Північної Македонії Скоп’є обіграли «картатих» з рахунком 2:0. У стартовому складі «синьо-жовтих» в середній ланці грала Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні з цього літа виступає за харківський «Металіст 1925».

Україна – Хорватія – 2:0 (2:0)

16 липня. Скоп’є (Північна Македонія). Тренувальний центр Федерації футболу Північної Македонії. Початок – 20:00

Арбітриня – Луїз Томпсон (Північна Ірландія).

Асистенти арбітрині – Рахель Грір, Вікторія Фінлай (обидві – Північна Ірландія).

Четверта арбітриня – Аббі Хендрі (Шотландія).

УКРАЇНА: Келюшик, Корсун, Апанащенко (к) (Котик, 90+2), Шматко, Басанська, Петрик (Молодюк, 75), Хімич, Андрухів, Овдійчук (Глущенко, 74), Калініна (Семків, 68), Кравчук (Козлова, 46).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

ХОРВАТІЯ: Бачич, Єленчич, Врачевич, Невркла, Дулчич (Орчич, 62), Крзнарич, Сліпчевич (Люштина, 46), Микулица (Лойна, 46), Лубина, Маркович, Пезель (Чаневац, 46).

Головний тренер – Ненад Грачан.

Голи: Корсун (31), Кравчук (35).

Попередження: Кравчук (33), Глущенко (87) Крзнарич (43), Дулчич (54).

Напередодні, 16-го липня, матчем із Хорватією в столиці Північної Македонії Скоп’є, на стадіоні тренувального центру місцевої федерації футболу жіноча збірна України завершила груповий турнір відбору Чемпіонату Європи-2025.

Зазначимо, що наша команда вже гарантувала собі участь у плей-оф кваліфікації, але перемога в Скоп’є дозволяла «синьо-жовтим» вийти туди з другого місця. І підопічні Володимира Пятенка змогли виконати це завдання.

Перший тайм почався за досить відчутної переваги українок, які створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперниць. Однак відкрити рахунок вони змогли лише на 31-й хвилині. Вероніка Андрухів прорвалася правим флангом і зробила навісну передачу у район 11-метрової позначки. Там на неї очікувала Катерина Корсун, яка влучно пробила головою – 1:0.

А ще за чотири хвилини українки подвоїли свою перевагу. Яна Калініна скористалася помилкою хорватської захисниці, відібрала м’яч і віддала на Роксолану Кравчук. Остання з близької відстані не схибила. Тож на перерву суперниці пішли з рахунку 2:0 на користь збірної України.

Після перерви «синьо-жовті» продовжували володіти ініціативою і створювати моменти. Найкращим із них на 72-й хвилині не змогла скористатися Ніколь Козлова, яка головою не влучила у ворота буквально з метру.

Хай там як, 2:0 – перемога збірної України, яка набрала 11 очок і завершила груповий раунд на другому місці.

Додамо, що жеребкування фінального турніру жіночого Євро-2025 відбудеться 16-го грудня. А власне фінальна частина континентального форуму пройде з 2-го по 27-ме липня 2025 року у Швейцарії.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025

ЛІГА В. ГРУПА 4

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ

5 квітня
Україна – Косово – 2:0
Вельс – Хорватія – 4:0

 

9 квітня
Хорватія – Україна – 1:0
Косово – Вельс – 0:6

 

31 травня
Вельс – Україна – 1:1
Косово – Хорватія – 0:1

 

4 червня
Україна – Вельс – 2:2
Хорватія – Косово – 2:0

 

12 липня
Косово – Україна – 0:4
Хорватія – Вельс – 0:3

 

16 липня
Україна – Хорватія – 2:0
Вельс – Косово – 2:0

 

ПІДСУМКОВЕ ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

1. Вельс – 14 очок (м’ячі 18–3)
2. Україна – 11 (11–4)
3. Хорватія – 9 (4–6)
4. Косово – 0 (0–18)

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору