Гандболістки львівської «Галичанки» отримали першого суперника в єврокубковому сезоні-2024/2025

Беззаперечний лідер українського жіночого гандболу останнього десятиліття львівська «Галичанка», склад якої на три чверті сформовано зі студенток та випускниць кафедри спортивних і рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренером воротарок команди є Оксана Площинська, яка вищу освіту здобула в нашому виші, дізналася свого першого суперника в EHF European Cup сезону-2024/2025.

Жеребкування жіночих єврокубковвих турнірів сезону-2024/2025, яке відбулося в штаб-квартирі Європейської федерації гандболу в столиці Австрії Відні, визначило, що львівська «Галичанка» в своїх перших поєдинках на континентальній арені в новому сезоні зіграє в рамках другого раунду EHF European Cup – 1/32 фіналу – із клубом «Азерйол» з Азербайджану.

Згідно з результатами жеребкування, перший поєдинок між «Галичанкою» та «Азерйолом» буде зіграно 5/6 жовтня на майданчику гандболісток з Кавказу. А матч-відповідь, в якому номінальними господарками будуть львів’янки (місто і країна будуть визначені пізніше), відбудеться за тиждень, 12/13 жовтня.

Нагадаємо, «Галичанка» впродовж останнього десятиліття – беззаперечний лідер українського жіночого гандболу. Не став винятком і минулий сезон-2023/2024. Зокрема, в Чемпіонаті України серед клубів Суперліги – елітного дивізіону – галичанки виграли у 25-ти матчах з 27-ми і тим самим вдесяте поспіль здобули чемпіонський титул.

А в фінальному матчі Кубку України, який видався по-справжньому захопливим, вони обіграли гандболісток ужгородських «Карпат» – віцечемпіонок цьогорічної Суперліги. У першому таймі команди досить рівно йшли в рахунку, але в кінцівці львів’янкам вдалося піти на перерву з перевагою у два голи – 17:15. У другій половині зустрічі «Галичанка» знову закинула на два м’ячі більше за суперниць. Тож фінальний свисток зафіксував їхню звитягу з рахунком 34:30 (17:15). Тим самим «Галичанка» всьоме здобула Кубок України з гандболу. Додамо, що львівська команда також є чинним володарем Суперкубка України.

Прокрутити вгору