Футболісти «Карпат» у першій домашній грі в рамках другого туру УПЛ сезону-2024/2025 обіграли «Кривбас»

Впродовж чотирьох днів, з 9-го по 12-те серпня поточного року, було зіграно усі вісім матчів другого туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025, в більшості клубів якої грають студенти і випускники кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В одному з них новачок елітного дивізіону львівські «Карпати» вдома, на полі стадіону «Україна» приймав криворізький «Кривбас» – учасника цьогорічної Ліги Європи УЄФА. У підсумку гра завершилася переконливою перемогою «зелено-білих».

«Карпати» (Львів) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 3:0 (2:0)

11 серпня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 15:30. Температура 25°C. 3500 глядачів

Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Семен Шлончак (Черкаси).

Четвертий арбітр – Михайло Райда (Закарпатська обл.).

Спостерігач арбітражу – Михайло Овчар (Калуш).

Арбітр VAR – Віктор Копієвський (Кропивницький).

Асистент арбітра VAR – Володимир Коротін (Черкаси)

Спостерігач арбітражу VAR – Юрій Мосейчук (Чернівці).

«КАРПАТИ»: Кемкін, Мірошніченко, Адамюк, Бабогло, Полегенько, Альварес, Клименко (Рябов, 46, Саків, 90+3), Чачуа (Ю. Тлумак, 86), Шах (О. Кузик, 57), Підлепенець (Очеретько, 76), Іґор Невес (Стеніо, 76).

Головний тренер – Владислав Лупашко.

«КРИВБАС»: Кліщук, Бандейра (Жан Морель По, 61), Романчук, Стецьков, Драмбаєв, Вакулко (Бізімана, 46), Д. Кузик, Луньов (Микитишин, 46), Твердохліб (Аморозо, 38), Хомченовський (Соса, 72), Кожушко (Прінс Аду, 46).

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

Голи: Шах (39), Полегенько (42), Чачуа (81).

Нереалізований пенальті: Луньов (19, воротар).

Попередження: Аморозо (48), Бізімана (59).

Поєдинок на львівському стадіоні «Україна» розпочався доволі активно. Вже на третій хвилині Денис Мірошніченко віддав довгу передачу на Амбросія Чачуа, але вона виявилась занадто сильною, тож півзахисник «Карпат» не встиг до м’яча. Натомість відповідь гостей була більш небезпечною. Максим Луньов та Олег Кожушко організували дві атаки, які ледь не завершилися взяттям воріт господарів. Спочатку Луньов прихованою передачею вивів партнера на ударну позицію, утім Олександр Кемкін виграв ближній бій у Кожушка. А через дві хвилини той таки Луньов виконав крос з лівого флангу, який знову замикав Кожушко – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

На 18-й хвилині Владислав Бабогло у власному штрафному майданчику порушив правила проти Дмитра Хомченовського. Рефері призначив пенальті, який взявся виконувати Луньов. Удар з позначки від футболіста «Кривбасу» парирував голкіпер «Карпат» Олександр Кемкін.

«Карпати» витримали натиск суперника і створили власний момент. Два удари Артура Шаха захист «Кривбасу» заблокував, однак третя спроба Володимира Адамюка досягла цілі, однак голкіпер Андрій Кліщук у падінні витягнув м’яч з кута воріт. Через хвилину ще один стандарт біля воріт криворіжців спричинив паніку у володіннях Кліщука. У завершальній фазі атаки Тимур Стецьков заблокував удар Амбросія Чачуа.

Свою активність «Карпати» конвертували у подвійний удар наприкінці тайму. На 38-й хвилині Євген Підлепенець сміливо пішов на трьох гравців, протягнув м’яч з правого флангу в центр, однак Олександр Драмбаєв вибив круглого з-під ніг карпатівця. Першим на підборі опинився Артур Шах, який одразу пробив. Кліщук намагався зреагувати, утім виявився безсилим – 1:0. А через чотири хвилини «зелено-білі» забили вдруге. Чачуа прорвався лівим флангом і прострілив у центр на Владислава Клименка. Хавбек «левів» помітив позаду вільного Павла Полегенька і асистував партнерові, який відважився на потужний дальній удар, котрий виявився результативним. М’яч після рикошету опинився у сітці – 2:0.

«Кривбас» міг скоротити рахунок у компенсований час до першого тайму. Хомченовського атакували двоє захисників господарів, які й завадили Дмитру пробити акцентовано. Проте м’яч летів у площину і лише стрибок Кемкіна врятував «Карпати» від неприємностей – голкіпер у падінні ліквідував загрозу.

Початок другого тайму став своєрідним продовженням першої половини гри. «Леви» володіли м’ячем і багато атакували. Особливо небезпечно було після удару Шаха. Ситуацію знову довелося рятувати Кліщуку, який не без проблем впорався з ударом 19-річного карпатівця.

Невдовзі криворіжцям вдалося змістити гру до воріт «Карпат». Проте реальних загроз воротам Кемкіна гості не створили. Натомість забивати могли «зелено-білі». На 63-й хвилині Денис Мірошніченко прямим ударом зі штрафного намагався застати зненацька Кліщука – м’яч пролетів над поперечкою.

Підопічні Юрія Вернидуба проводили позиційні атаки лівим флангом, де активно працювали Микитишин і Хомченовський. Та більшість із цих атак завершувалися без ударів. Водночас «зелено-білі» не форсували подій на полі та атакували невеликими силами. Проте при першій нагоді львів’яни вибігали в контратаки. Одну з них ударом завершував Артур Рябов, однак у ворота не влучив. Незабаром потужно стріляв Стецьков, але й оборонцю «Кривбасу» забракло влучності.

На 81-й хвилині команда Владислава Лупашка забила втретє. Альварес сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, Кліщук парирував удар, але першим на добиванні опинився Чачуа. Невдовзі забивати четвертий гол міг Юрій Тлумак, котрий тільки-но вийшов на поле. Карпатівець опинився першим на добиванні, але пробив поруч з воротами. Тож у підсумку, впевнена перемога «левів» з рахунком 3:0.

Додамо, що у наступному турі «Карпати» у Львові зіграють проти київського «Динамо». Матч третього туру УПЛ сезону-2024/2025 відбудеться у суботу, 17-го серпня, на стадіоні «Україна». Поєдинок розпочнеться о 18:00.

ФУТБОЛ. УПЛ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 2го ТУРУ

9 серпня (п’ятниця)

«Лівий Берег» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 0:3
15:30. Київ. Стадіон «Арена Лівий Берег»
Арбітр – Роман Блавацький (Львів)
Голи: Челядін (50), Ковталюк (68), Мякушко (90+3).

«Верес» (Рівне) – «Динамо» (Київ) – 1:2
18:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Голи: В. Шарай (63) – Шапаренко (16), Буяльський (44).

 

10 серпня (субота)

«Чорноморець» (Одеса) – «Зоря» (Луганськ) – 0:1
15:30. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)
Гол: Герреро (50).

«Колос» (Ковалівка) – «Інгулець» (Петрове) – 0:0
18:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

 

11 серпня (неділя)

«Оболонь» (Київ) – «Рух» (Львів) – 0:4
13:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»
Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)
Голи: Притула (19, пен.), Краснопір (67), Квасниця (88), Клайвер (90).

«Карпати» (Львів) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 3:0
15:30. Львів. Стадіон «Україна»
Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький)
Голи: Шах (39), Полегенько (42), Чачуа (81).

«Шахтар» (Донецьк) – «Полісся» (Житомир) – 0:1
18:00. Київ. Стадіон «Арена Лівий Берег»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Гол: Чоботенко (35).

 

12 серпня (понеділок)

ЛНЗ (Черкаси) – «Олександрія» – 0:2
15:30. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена»
Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське)
Голи: Ковалець (57), Безерра (74).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 2го ТУРУ

Прокрутити вгору