Софія Станько та Мирослава Кошелик – чемпіонки Європи-2024 з класичного жиму лежачи та жиму лежачи

Упродовж минулого тижня, а саме з 5-го по 11-те серпня поточного року, в Стамбулі (Туреччина) відбувся чемпіонат Європи-2024 з класичного жиму лежачи та жиму лежачи серед усіх вікових груп. У складі збірної України серед учасників континентального форуму були й троє представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Софія Станько, Мирослава Кошелик та Вадим Роздорожний.

Студентка другого курсу кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура), майстер спорту України міжнародного класу Софія Станько (на фото вище) у ваговій категорії до 63 кг виборола дві золоті нагороди у двох дивізіонах. Спочатку, показавши результат 95 кг, вона перемогла у класичному жимі лежачи. Срібна і бронзові призерки, представниці Фінляндії Міллі Хаапамякі та Нінні Копола відповідно, показали однаковий результат – 87,5 кг. Згідно з регламентом, вище місце посіла Хаапамякі, яка має меншу особисту вагу.

Не було рівних Софії Станько і в екіпірувальному жимі. Свою другу золоту нагороду вона здобула з результатом 125 кг. Також вихованка Віктора Погребінського – випускника ЛДУФК імені Івана Боберського, очолила абсолютну першість серед дівчат.

На найвищу сходинку медального подіуму зійшла й цьогорічна випускниця бакалаврату факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту Мирослава Кошелик (на фото нижче). Вона виборола перше місце у ваговій категорії до 52 кг з результатом 90 кг серед юніорок.

Цікаво, що разом з Мирославою на медальний подіум, як і з Софією зійшли дві атлетки з Фінляндії – Рііна Хартікайнен та Сара-Софія Валівліта, які посіли друге і третє місця відповідно з однаковим результатом – 85 кг. Тож вдруге на Євро-2024 суддям довелося визначати розподіл нагород між спортсменками з Країни Суомі за особистою вагою.

Також на звітному континентальному форумі в Стамбулі спортивну честь синьо-жовтого прапора захищав ще один цьогорічний випускник бакалаврату факультету фізичної культури і спорту Вадим Роздорожний, який змагався у ваговій категорії до 120 кг серед юніорів. На жаль, він не зміг впоратися з переживаннями та закінчив змагання з нульовою оцінною – не зумів підняти штангу з початковою вагою.

Прокрутити вгору