Троє представників ЛДУФК у складі збірної України з хокею розпочинають підготовку до заключного відбірного турніру на зимову Олімпіаду-2026

Національна збірна України з хокею сьогодні, 16-го серпня поточного року, в столиці Угорщини Будапешті розпочинає навчально-тренувальний збір перед трьома матчами заключного відбірного турніру на ХХV зимові Олімпійські ігри-2026. До табору «синьо-жовтих» головний тренер команди Дмитро Христич запросив і трьох представників кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Андрій Казмірук) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського: магістранта другого року навчання факультету фізичної культури і спорту Івана Сисака, випускника бакалаврату цього факультету минулого року Євгена Ратушного та Артура Чолача, який цього року успішно закінчив бакалаврат факультету післядипломної та заочної освіти. Цікаво, що усі троє грають в лінії оборони.

Сьогодні, 16-го серпня поточного року, гравці національної збірної України з хокею на чолі з головним тренером, одним з найбільш відомих у світі вихованців української школи хокею Дмитром Христичем – чемпіоном світу в складі збірної колишнього СРСР, який не один сезон був зірковим гравцем північноамериканської Національної хокейної ліги – однозначно найсильнішої у світовому хокеї, розпочнуть в Будапешті заключну підготовку до трьох вирішальних поєдинків за путівку на хокейний турнір ХХV зимових Олімпійських ігор-2026, які відбудуться з 6-го по 22-е лютого 2026 року в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо. Там же в Будапешті у неділю, 25-го серпня, українці зіграють товариський матч проти господарів льоду – національної збірної Угорщини.

До складу збірної України тренерський штаб «синьо-жовтих» викликав 29 хокеїстів – трьох воротарів, дев’ять оборонців та 17 нападників. Зазначимо, що за підсумками навчально-тренувального збору та контрольного спарингу з угорцями до складу національної команди України на власне матчі олімпійського відбору потраплять 23 хокеїсти.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З ХОКЕЮ НА НТЗ В БУДАПЕШТІ:

Воротарі – Богдан Дьяченко, Олег Петров (обидва – «Сокіл» Київ), Едуард Захарченко («Шторм» Одеса);

Захисники – Ігор Мережко (HK Plzeň, Чехія), Євген Ратушний («Шторм» Одеса), Іван Сисак (Dunaújvárosi Acélbikák, Угорщина), Артур Чолач (Henderson Silver Knights, США), Пилип Пангелов-Юлдашев (Podhale Nowy Targ, Польща), Артем Гребеник (Ketterä, Фінляндія), Віталій Андрейків (Zaglebie Sosnowiec, Польща), Володимир Волков (Modre Kridla Slovan, Словаччина), Микита Полоницький («Сокіл» Київ);

Нападники – Олександр Пересунько (Presov, Словаччина), Ілля Коренчук (Zaglebie Sosnowiec, Польща), Данило Трахт (Lukko, Фінляндія), Андрій Денискін (Podhale Nowy Targ, Польща), Віталій Лялька (ХК «Кременчук»), Денис Бородай, Вадим Мазур, Віктор Захаров, Володимир Чердак, Роман Благий (усі – «Сокіл» Київ), Олексій Ворона (KH Torun, Польща), Станіслав Садовіков (Berani Zlin, Чехія), Євген Фадеєв (EC Bregenzerwald, Австрія), Фелікс Морозов (Morzine-Avoriaz, Франція), Денис Гончаренко (Pergine, Італія), Дмитро Німенко (Aosta, Італія), Ярослав Панченко (ХК «Київ Кепіталз»).

Додамо, що частина гравців збірної України приєднається до команди Дмитра Христича безпосередньо під час навчально-тренувального збору через клубні тренування та заплановані матчі.

Нагадаємо, Євген Ратушний, Іван Сисак та Артур Чолач допомогли національній збірній України виграти олімпійський передкваліфікаційний турнір, який відбувся з 8-го по 11-е лютого поточного року на льодовій арені ArcelorMittal Park в польському місті Сосновець. «Синьо-жовті» здобули три перемоги в трьох матчах над національними командами Південної Кореї (4:0), Польщі (3:2, по булітах) та Естонії (5:3).

Тож тепер на збірну України чекає фінальний етап відбору на ХХV зимові Олімпійські ігри-2026. Аби бути серед 12-ти учасників головного зимового мультимедального змагання чотириріччя, українцям необхідно виграти одну з двох путівок, які в заключному олімпійському відборі, що відбудеться з 29-го серпня по 1-ше вересня поточного року, виборюватимуть вісім команд, які розподілено на два квартети. Збірна України опинилася в одній групі з національними командами Словенії, Франції та Латвії, столиця якої Рига й прийматиме турнір. В іншій групі гратимуть між собою Словаччина, Австрія, Угорщина і Казахстан.

Зазначимо, що тільки переможці кожної з двох груп отримають путівки на ХХV зимові Олімпійські ігри-2026 в Італії.

Прокрутити вгору