Вікторія Полийчук здобула три бронзові медалі юніорського чемпіонату України-2024 з бадмінтону

У Києві впродовж чотирьох днів, з 6-го по 9-те серпня поточного року, відбувся чемпіонат України-2024 з бадмінтону серед юніорів вікової категорії U-19. Успішно на звітних змаганнях у столиці виступила львів’янка Вікторія Полийчук (на фото нижче – крайня зліва) – студентка першого курсу факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка змагалася у трьох категоріях і тричі піднімалася на медальний подіум.

В одиночній категорії Вікторія Полийчук на шляху до півфіналу здолала супротив усіх суперниць. Однак за право зіграти у фінальному матчі в трьох сетах поступилася харків’янці Анастасії Алімовій з рахунком 1:2 (6:21, 21:19, 12:21). Тож у підсумку підопічна кандидата наук з фізичного виховання та спорту, доцента Оксани Гречанюк (на фото вище – по середині) виборола бронзову медаль. Зазначимо, що саме Анастасія Алімова й стала чемпіонкою України, вигравши у фіналі у Марії Корягіної з Миколаєва.

На третю сходинку п’єдесталу пошани, разом з Олександрою Боцман із Харкова, Вікторія Полийчук (на фото нижче – четверта та третя справа відповідно) зійшла і на церемонії нагородження призерів у парній категорії серед дівчат. У півфіналі львівсько-харківський дует, знову ж таки в трьох сетах, у дуже напруженій та рівній боротьбі програв парі з Миколаєва у складі Ярослави Ванцаровської та Марії Корягіної (на фото нижче – друга і третя зліва відповідно) з рахунком 1:2 (21:23, 21:18, 15:21). Додамо, що миколаївський дует став срібним призером, програвши матч за «золото» парі Анастасія Алімова / Раія Альмалалха із Харкова (на фото нижче – четверта і п’ята зліва відповідно).

Свою третю й також бронзову нагороду звітного чемпіонату України Вікторія Полийчук завоювала в змішаній парній категорії в дуеті з Антоном Дружченком із Дніпра (на фото нижче – перша і другий справа відповідно), поступившись у півфінальному протистоянні парі Олександр Чирун (Львів) / Раія Альмалалха (Харків) (на фото нижче – друга і третій зліва відповідно). І знову долю путівки у фінал було визначено у трьох сетах. Полийчук і Дружченко виграли перший, але зазнали невдачі в двох наступних. Тож поразка в матчі з трьох партій з рахунком 1:2 (21:17, 15:21, 14:21). Втім, Чирун і Альмалалха в фіналі зазнали невдачі, поступившись парі з Миколаєва у складі Владислава Куніна та Ярослави Ванцаровської (на фото нижче – четвертий і п’ята зліва відповідно).

Додамо, що в ході звітного чемпіонату України низці учасників було вручено посвідчення майстрів спорту України з бадмінтону. Серед них був і студент кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Валерій Мельник) нашого закладу вищої освіти Дмитро Щербатюк (на фото нижче – третій справа).

БАДМІНТОН. ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ2024. ЮНІОРИ U19

6 – 9 серпня. Київ

ЮНІОРИ ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Іван Царегородцев (Миколаїв)
2. Владислав Кунін (Миколаїв)
3. Антон Дружченко (Дніпро)
3. Данило Сєдов (Дніпро)

 

ДІВЧАТА ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Анастасія Алімова (Харків)
2. Марія Корягіна (Миколаїв)
3. Вікторія Полийчук (Львів)
3. Раія Альмалалха (Харків)

 

ЮНІОРИ ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Владислав Кунін / Іван Царегородцев (Миколаїв)
2. Антон Дружченко (Дніпро) / Олександр Чирун (Львів)
3. Владислав Степанченко (Миколаїв) / Данило Сєдов (Дніпро)
3. Ігор Белінський / Роман Каратанов (Харків)

 

ДІВЧАТА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Анастасія Алімова / Раія Альмалалха (Харків)
2. Ярослава Ванцаровська / Марія Корягіна (Миколаїв)
3. Варвара Попережай / Агата Риштовська (Дніпро)
3. Олександра Боцман (Харків) / Вікторія Полийчук (Львів)

 

ЗМІШАНА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Владислав Кунін / Ярослава Ванцаровська (Миколаїв)
2. Олександр Чирун (Львів) / Раія Альмалалха (Харків)
3. Данило Сєдов (Дніпро) / Анастасія Алімова (Харків)
3. Антон Дружченко (Дніпро) / Вікторія Полийчук (Львів)

 

З усіма результатами чемпіонату України-2024 з бадмінтону серед юніорів вікової категорії U-19
можна ознайомитися ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору