На юніорському чемпіонаті України-2024 з боротьби самбо студенти ЛДУФК вибороли вісім медалей (Фото)

Впродовж чотирьох днів, з 14-го по 17-те серпня поточного року, в Чернівцях розігрувались медалі чемпіонату України-2024 серед кадетів (14–16 років), юнаків (16–18 років) та юніорів (18–20 років) з боротьби самбо (спортивний та бойовий розділ). У змаганнях взяли участь понад 300 спортсменів з 18-ти регіонів України, серед яких і студенти кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (на фото нижче), які в підсумку завоювали вісім нагород – три золоті, одну срібну та чотири бронзові.

У змаганнях, які гостинно прийняла Чернівецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа, серед юнаків вагової категорії до 58 кг (бойовий розділ) перше місце виборов студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Ростислав Колодій (на фото нижче), який впевнено переміг своїх суперників достроково удушливими та больовими прийомами. Тим самим він повторив свій минулорічний тріумф з Кубку України, де він, нагадаємо, також виграв у січні місяці в тій самій категорії, а разом з тим виконав норматив майстра спорту України.

У цій віковій групі змагалися й першокурсники цього ж факультету Вадим Кулієв та Олег Роневич, які у підсумку посіли третє місце (вагова категорія до 79 кг, бойовий розділ) та сьоме місце (вагова категорія до 64 кг, спортивний розділ) відповідно.

У змаганнях серед юніорів перше місце виборов студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту України з дзюдо та боротьби самбо Максим Луцик (вагова категорія до 79 кг, спортивний розділ, на фото нижче – справа), який впевнено – достроково больовими прийомами на ноги та руки – здолав всіх своїх нових суперників, адже в попередньому, 2023 році, нагадаємо, він перемагав у ваговій категорії до 71 кг.

Його одногрупниця – майстер спорту України Алевтина Буга (на фото вище – зліва) виборола срібну нагороду серед юніорок у ваговій категорії до 65 кг спортивного розділу. А ще один третьокурсник цього факультету – майстер спорту України Антон Яворський, який також перейшов у нову для себе вагову категорію – до 79 кг спортивного розділу, посів у підсумку п’яте місце.

У ваговій категорії до 88 кг (спортивний розділ) впевнену перемогу здобув студент четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Ярослав Михалюк (на фото нижче) – майстер спорту України з дзюдо та з боротьби самбо, який не залишив жодних шансів на перемогу своїм суперникам та підтвердив свій чемпіонський статус, оскільки минулого року він також виграв національний чемпіонат. Додамо, що його одногрупник ІлляВладислав Коцур (на фото нижче) виборов бронзову нагороду у цій самій ваговій категорії до 88 кг.

Цікаво, що два студента цієї ж групи – Данило Грабовецький (на фото нижче) та Арсен Сенейко, у новій для себе ваговій категорії до 71 кг (спортивний розділ), посіли третє і п’яте місця відповідно.

Бронзову нагороду у ваговій категорії до 64 кг (спортивний розділ) виборов майстер спорту України Андрій Камінський (на фото нижче) – студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту.

Додамо, що за результатами змагань серед юніорів збірна Львівської області у загальнокомандному посіла третє місце. Першими та другими стали самбісти Донецької і Вінницької областей відповідно.

Слід зазначити, що звітний чемпіонат України-2024 був відбірковим до цьогорічного чемпіонату світу, який відбудеться з 9-го по 14-те жовтня на Кіпрі. Приємно, що одразу троє студентів кафедри атлетичних видів спорту, а саме Ростислав Колодій, Максим Луцик та Ярослав Михалюк відібралися на планетарний форум, а ті хто посіли друге та третє місця, перебувають в резервному списку збірної команди України.

Прокрутити вгору