Львівські «Карпати» у своїй першій грі Кубку України-2024/2025 з футболу впевнено обіграли одеський «Чорноморець»

Упродовж двох днів, 21-го та 22-го серпня поточного року, було зіграно усі вісім матчів третього етапу – стадії 1/16 фіналу Кубку України з футболу сезону-2024/2025. В одному з них львівські «Карпати», в складі якого грає низка студентів та випускників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, напередодні, 21-го серпня, на полі стадіону «Україна» міста Лева приймали одеський «Чорноморець». Гра пройшла за повної переваги «зелено-білих», які в підсумку виграли з рахунком 3:0. Крапку у цій грі поставив Амбросій Чачуа – випускник нашого університету.

«Карпати» (Львів) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:0 (2:0)

18:00. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 18:00. Температура +32°C

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород).

Асистенти арбітра: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Денис Сердюк (Полтава).

Четвертий арбітр – Роман Блавацький (Львів).

Спостерігач арбітражу – Микола Левко (Чернівці).

«КАРПАТИ»: Кемкін, Саків, Бабогло (Педрозу, 46), Адамюк, Клименко (Мірошніченко, 76), Альварес, Кузик (к) (Чачуа, 60), Шах (Ю. Тлумак, 58), Очеретько, Стеніо, Устименко (Костенко, 60).

Запасні: Кінарейкін, Підлепенець, Іґор Невес, Рябов, Векляк, Полегенько, Мельниченко.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Вічний, Кисіль, Лотоцький (Удод, 55), Савченко, Гомес, Васильєв (к), Хромей (Яновіч, 46), Калин (Каптенко, 62), Нето, Пшеничнюк (Григорчук, 86), Попов.

Запасні: Пірожок, Ходак, Алієв.

Головний тренер – Олександр Бабич.

Голи: Очеретько (34), Кузик (43), Чачуа (75).

Попередження: Васильєв, 21.

Вже на початку зустрічі капітан карпатівців Орест Кузик заробив штрафний, який взявся виконувати Тарас Саків. Латераль львів’ян пробив потужно, проте його удару забракло точності. На 8-й хвилині поєдинку Денис Устименко віддав на Кузика, а Орест пройшов до лінії штрафного майданчика та пробив – Ян Вічний нівелював загрозу.

«Зелено-білі» продовжували володіти ініціативою та проводити власні позиційні атаки. На 12-й хвилині Пабло Альварес виконав кутовий з правого флангу у воротарський майданчик гостей, а Вічний невпевнено зіграв на виході. Олег Очеретько намагався змусити голкіпера відпустити м’яч, але Ян вчасно виправив свою помилку, прибравши круглого до рук. Після цього львів’яни виконали ще кілька кутових, проте бажаною небезпекою вони не закінчились.

На 22-й хвилині Очеретько намагався застати голкіпера зненацька і пробив з дальньої дистанції – над поперечкою. Пізніше гра заспокоїлася, а «Карпати» провели кілька позиційних атак за участю Очеретька, Кузика та Устименка.

Постійний тиск від «левів» вперше конвертувався у результат на 34-й хвилині. Владислав Клименко віддав на хід Кузику, а Орест відпасував на Очеретька. Олег першим дотиком обробив м’яч, а другим прицільно пробив у ближній кут – 1:0. До слова, новачок львів’ян відзначився забитим голом у другому матчі поспіль.

Підопічні Владислава Лупашка не зупинились на досягнутому і вже на 43-й хвилині забили вдруге. Артур Шах навісив з кутового, а Владислав Бабогло, який перебував без опіки на дальній стійці, пробив у дотик. Після рикошету від Олександра Васильєва м’яч відлетів до Кузика, який розстріляв ворота з близької відстані – 2:0. Карпатівці могли робити рахунок розгромним ще до перерви. Навіс Стеніо у власні ворота ледь не зрізав Роман Савченко, проте одеситів врятувала стійка.

По перерві малюнок гри не змінився. «Карпати» володіли м’ячем, а «Чорноморець» зустрічав суперника на своїй половині поля. На 48-й хвилині Устименко підхопив м’яч та потужно пробив здалеку – повз ворота. Ян Костенко міг записувати до свого активу гол одразу після виходу на заміну. Хавбек на 62-й хвилині прорвався до штрафного майданчика та пробив, проте Вічний зіграв надійно. Минула хвилина і Стеніо пройшов флангом та намагався прострілити на вільних партнерів, однак Ярослав Кисіль вибив м’яч на кутовий.

На 65-й хвилині Амбросій Чачуа, після подачі Саківа, скинув головою на Костенка, а Ян в ефектному стрибку через себе пробив – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки. «Чорноморець» вперше загрожував воротам Олександра Кемкіна на 68-й хвилині. Васильєв намагався відзначитись зі штрафного, проте удар в капітана одеситів вийшов невлучним. «Леви» відповіли моментом Володимира Адамюка, який бив головою після навісу Саківа, втім захисник «зелено-білих» не влучив у ворота.

Кемкін більшість ігрового часу перебував без роботи, однак на 70-й хвилині голкіпер господарів поля продемонстрував свою майстерність, відбивши постріл Олександра Пшеничнюка. На 75-й хвилині Костенко виграв верхове єдиноборство та віддав на Чачуа. Амбросій перебував в оточенні кількох опонентів, проте завдяки яскравим індивідуальним діям хавбек вийшов на ударну позицію та покотив повз Вічного – 3:0.

На 79-й хвилині Костенко вийшов віч-на-віч з голкіпером одеситів, але обіграти Вічного хавбеку «зелено-білих» не вдалося. У кінцівці матчу «леви» володіли м’ячем та контролювали ситуацію. В підсумку фінальний свисток арбітра з Ужгорода Назарія Дьордя зафіксував «суху» перемогу «Карпат» з рахунком 3:0.

Додамо, що свій наступний поєдинок, у рамках четвертого туру УПЛ поточного сезону-2024/2025 «Карпати» зіграють проти черкаського ЛНЗ на виїзді. Матч на полі стадіону «Черкаси-Арена» відбудеться у понеділок, 26-го серпня. Початок протистояння – о 13:00.

ФУТБОЛ. КУБОК УКРАЇНИ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 1/16 ФІНАЛУ

21 серпня (середа)

«Олімпія» (Савинці) – «Зоря» (Луганськ) – 1:4
13:00. Горішні Плавні. Стадіон «Юність»
Арбітр – Андрій Зайцев (Донецька обл.)
Голи: Ковтун (50) – Ндур (27), Слєсарь (28), Горбач (56), Яцик (90+1).

«Пробій» (Городенка) – «Інгулець» (Петрове) – 2:2, пенальті – 4:2
15:00. Городенка. Стадіон «Пробій-Арена»
Арбітр – Степан Лапко (Львів)
Голи: Харук (22), Оринчак (78) – Пушкарьов (63), Вілівальд (86).
Серія пенальті: Білий (+), Іваничук (+), Феліпович (+), Ріжко (+) – П’ятов (+), Мисик (-), Кисленко (-), Волохатий (+).

«Минай» (Закарпатська обл.) – «Вікторія» (Суми) – 0:2
16:00. Минай. Стадіон «Минай-Арена»
Арбітр – Артем Михайлюк (Житомир)
Голи: Ульянов (51), Данилюк (87).

«Колос» (Ковалівка) – «Оболонь» (Київ) – 0:0, пенальті – 4:5
17:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське)
Серія пенальті: Демченко (+), Гагнідзе (-), Бондаренко (+), Салабай (+), Безбородько (+), Криворучко (-) – Тарануха (+), Приймак (+), Вітенчук (+), Теслюк (+), Карась (-), Дубко (+).

«Миколаїв» (Львівська обл.) – «Буковина» (Чернівці) – 1:2
17:00. Миколаїв. Стадіон «Міський»
Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів)
Голи: Коваль (58) — Тищенко (71, з пенальті), Бойчук (90+5).

«Карпати» (Львів) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:0
18:00. Львів. Стадіон «Україна»
Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)
Голи: Очеретько (34), Кузик (43), Чачуа (75).

 

22 серпня (четвер)

«Кудрівка» (Чернігівська обл.) – ЮКСА (Тарасівка) – 0:4
13:00. Буча. Стадіон «Ювілейний»
Арбітр – Максим Фірсов (Рівне)
Голи: Гоуларт (29), Матеус (58, 63), Дебелко (74).

«Металіст 1925» (Харків) – «Верес» (Рівне) – 0:4
17:00. Київ. Стадіон «Лівий Берег».
Арбітр – Софія Причина (Львівська обл.)
Голи: Луан (7), Степанюк (10), Гайдучик (67), Шарай (89).

Прокрутити вгору