Футболісти «Руху» в домашній грі четвертого туру УПЛ сезону-2024/2025 на полі «Арени Львів» обіграли луганську «Зорю»

У домашньому поєдинку четвертого туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а головний тренер Віталій Пономарьов вищу освіту також здобув у стінах нашого закладу вищої освіти, напередодні, 25-го серпня, на полі стадіону «Арена Львів» зіграв проти луганської «Зорі». Не реалізувавши на старті гри пенальті, «жовто-чорні» тим не менше в підсумку здобули переконливу перемогу з рахунком 3:0.

«Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 3:0 (1:0)

25 серпня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 15:30. Сонячно. Температура +32°C. 1150 глядачів

Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Володимир Висоцький (Запоріжжя).

Четвертий арбітр – Дмитро Кубряк (Одеса).

Спостерігач арбітражу – Віталій Годулян (Одеса).

Арбітр VAR – Віктор Копієвський (Кропивницький).

Асистент арбітра VAR – Олександр Беркут (Суми).

Спостерігач арбітражу VAR – Володимир Володін (Херсон).

«РУХ»: «Рух»: Ледвій, Руніч (Джурабаєв, 88), Холод, Дідик, Роман, Підгурський (к), Притула (Семотюк, 72), Федор (Слива, 88), Квасниця (Сич, 72), Карабін (Клайвер, 64), Краснопір.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

«ЗОРЯ»: Турбаєвський, Нваезе (Мічін, 62), Джордан, Жуніньо (Вантух, 63), Тронтель, Башич (к), Яцик, Беніто (Горбач, 55), Кирюханцев (Будківський, 46), Антюх (Слесар, 74), Герреро.

Головний тренер – Юрій Коваль.

Голи: Карабін (16), Руніч (48), Краснопір (60).

Нереалізований пенальті: Притула (16, воротар).

Попередження: Підгурський (19), Холод (44), Клайвер (78) – Будківський (66).

Вилучення: Клайвер (90+1, друге попередження).

У четвертому турі УПЛ сезону-2024/2025 «Рух» на своєму полі приймав «Зорю». Це був перший домашній матч «жовто-чорних» у сезоні-2024/2025, тож львів’яни в протистоянні на зеленому газоні «Арени Львів» були налаштовані на перемогу.

«Жовто-чорні» активно стартували й вже на перших хвилинах Остап Притула вирізав навісну передачу на Ігоря Краснопіра: м’яч після удару форварда «Руху» розминувся з дальньою стійкою. Далі Роман Дідик на 14-й хвилині заробив пенальті, який пробивав Остап Притула. Втім голкіпер луганців Микита Турбаєвський парирував одинадцятиметровий у виконанні півзахисника «жовто-чорних». Та вже за кілька хвилин Ярослав Карабін прицільним ударом в дотик відправив м’яч у ближній кут, відкривши рахунок у матчі – 1:0.

Згодом Беніто вийшов на ударну позицію, але не влучив у ворота. Проте вже в наступній атаці чудову нагоду забити мав Ігор Краснопір – голкіпер здійснив сейв. Тоді як Дмитро Ледвій також проявив свою майстерність, відбивши кілька небезпечних ударів із цілком забійних позицій у виконанні гравців луганської «Зорі». Тож на перепочинок суперники пішли за мінімальної переваги господарів поля.

Друга половина гри розпочалася з моменту Краснопіра, але знову голкіпер луганців парирував удар Ігоря. Після цього «рухівці» подали кутовий і Василь Руніч головою замкнув подачу на ближній стійці – 2:0. Згодом львів’яни втекли у контратаку й Краснопір ефектно перекинув голкіпера та забив третій гол у ворота «Зорі». Луганці відповіли небезпечним ударом з лінії карного майданчика та Ледвій здійснив блискучий сейв. За мить «жовто-чорні» знову втекли у небезпечну контратаку, яку ударом завершував дебютант «Руху» Владислав Семотюк, але голкіпер парирував цей постріл.

Також шанс оформити дубль мав Ігор Краснопір – м’яч після його удару головою влучив у поперечину. Далі Клайвер змістився з флангу та бив у дальній кут, втім воротар знову врятував «Зорю». До слова, наприкінці гри у складі «жовто-чорних» дебютував 16-річний Данило Слива, а також свій другий матч в УПЛ провів його одноліток Мухаммад Джурабаєв.

А вже у компенсований час бразильський легіонер «Руху» Клайвер отримав друге попередження та залишив львів’ян у меншості та це не вплинуло на результат матчу. У підсумку, впевнена перемога «Руху» з переконливим рахунком 3:0.

Додамо, що свій наступний матч, в рамках п’ятого туру чемпіонату УПЛ сезону-2024/2025 львівський «Рух» зіграє вдома у п’ятницю, 30-го серпня. На полі стадіону «Арена Львів» підопічні Віталія Пономарьова прийматимуть «Інгулець» з містечка Петрове Кіровоградської області. Початок протистояння – о 18:00.

Прокрутити вгору