У матчі четвертого туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти львівських «Карпат» в Черкасах програли тамтешньому ЛНЗ

Впродовж трьох днів, з 24-го по 26-те серпня поточного року, було зіграно сім з восьми матчів четвертого туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025, в більшості клубів якої грають студенти і випускники кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В одному з них львівські «Карпати» у гостях, на полі стадіону «Черкаси-Арена» зіграли проти клубу ЛНЗ. Забивши першими, «біло-зелені» пропустили двічі і в підсумку вдруге поспіль зазнали невдачі в сезоні.

ЛНЗ (Черкаси) – «Карпати» (Львів) – 2:1 (0:1)

26 серпня. Черкаси. Стадіон «Черкаси -Арена». Початок – 19:00. Сонячно. Температура +29°C. 357 глядачів

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ).

Асистенти арбітра: Віталій Скобля (Суми), Максим Чертоляс (Херсон).

Четвертий арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу – Сергій Лисенчук (Київська обл.).

Арбітр VAR – Михайло Райда (Закарпатська обл.).

Асистент арбітра VAR – Віктор Нижник (Вінниця).

Спостерігач арбітражу VAR – Віктор Дердо (Чорноморськ).

ЛНЗ: Кучеренко, Саліху, Дайко, Муравський, Путря, Тілль (Олійник, 83), Нонікашвілі (Бойко, 73), Пасіч, Яшарі, Молло (Наумець, 90+1), Авагімян (Момо, 46).

Головний тренер – Карраско Каррілло Андрес Рубен.

«КАРПАТИ»: Кемкін, Мірошніченко, Адамюк, Бабогло, Полегенько, Альварес, Очеретько (Шах, 65), Підлепенець (Костенко, 75), Чачуа (Кузик, 75), Стеніо (Клименко, 56), Іґор Невес (Устименко, 65).

Головний тренер – Владислав Лупашко.

Голи: Г. Пасіч (61), Яшарі (76) – Чачуа (34).

Попередження: Молло (45+2), Кучеренко (60), Тілль (70), Яшарі (88).

«Карпати» зі стартових хвилин заволоділи ініціативою, більше контролювали м’яч та агресивно пресингували суперників. Незадовільний стан газону заважав підопічним Владислава Лупашка будувати атаки через короткий пас, тому карпатівці намагались наблизитись до воріт Євгена Кучеренка через навісні передачі.

На 8-й хвилині така стратегія ледь не дала результат. Пабло Альварес навісив на Іґора Невеса, а бразилець зміг обробити передачу та пробити – Айді Дайко вчасно заблокував постріл. На 15-й хвилині уже Стеніо намагався вразити ворота опонентів ударом з меж штрафного майданчика, але під його удар постелився Хайдін Саліху.

Ближче до середини тайму ЛНЗ вдалося відвести гру від своїх воріт. Однак зі створенням моментів у черкасців все ще виникали проблеми. Натомість «Карпати» агресивно діяли з м’ячем. Зокрема, на 28-й хвилині швидкий випад «левів» дальнім ударом завершив Олег Очеретько, та для Кучеренка він не став несподіванкою.

Територіальна перевага «зелено-білих» втілилася у забитий м’яч на 34-й хвилині. Іґор Невес заробив кутовий удар, який виявився результативним. За навісну подачу Пабло Альвареса спершу поборовся Володимир Адамюк, а потім інший центрбек Владислав Бабогло. М’яч відлетів до Амбросія Чачуа, який потужно пробив у кут воріт ЛНЗ – 1:0 на користь команди Владислава Лупашка.

Гольовий епізод гостей став значною мотивацією для господарів, котрі додали в активності та збільшили кількість роботи для Олександра Кемкіна. Спочатку воротар потягнув дальній удар Артура Авагімяна, а потім перервав простріл з лівого флангу від Геннадія Пасіча. Тим нелогічнішим був момент «Карпат» на 45-й хвилині, коли Стеніо скористався помилкою Іллі Путрі та ледь не відзначився голом. Бразилець прострілював у центр, але м’яч зрикошетив від Дайко у площину воріт. Однак Кучеренко таки зреагував на цей удар і відвів загрозу від воріт «зелено-білих».

Другий тайм розпочався з неточного дальнього удару Альвареса та заблокованої спроби Іґора Невеса. На 53-й хвилині ЛНЗ розіграв контратаку, яку ударом у ближній кут завершував Пасіч. Вінгер черкасців розхитав Бабогло і потужно пробив – Кемкін зреагував на удар. Господарі розіграли кутовий, за підсумком якого знову стріляв Пасіч. Голкіпер «Карпат» хоча й не без проблем, але й цього разу парирував удар.

На 57-й хвилині Чачуа з правого флангу навісив на Іґора Невеса, однак після удару бразильця круглий пролетів вище цілі. На 60-й хвилині Владислав Клименко, який тільки-но вийшов з лави запасних, опинився без опіки перед Кучеренком та пробив. Голкіпер відбив м’яч, а за мить арбітр зафіксував офсайд у хавбека.

На 61-й хвилині черкасці зрівняли рахунок. Активний Пасіч отримав передачу з глибини, змістився з лівого флангу та вистрілив у дальній кут – Кемкін лише провів м’яч поглядом. За мить на табло загорілися цифри – 1:1.

Львів’яни намагались швидко повернути перевагу в рахунку і на 69-й хвилині Підлепенець міг прострілювати на вільних партнерів, які вбігали у зону завершення. Та Назарій Муравський завадив Євгену виконати акцентовану передачу, тож м’яч відрикошетив до рук Кучеренка. Натомість результативною атакою у відповідь відзначилися господарі: Бессала Молло протягнув м’яч лівим флангом, дочекався вбігання Мухаррема Яшарі і точно віддав на партнера, який без проблем переграв Кемкіна – 2:1.

Спроби львів’ян відігратися були невдалими, а на 86-й хвилині господарі вибігли у контратаку, яку завершував Франціс Момо. Нападник пробив з вигідної позиції, але після рикошету від спини Артура Шаха м’яч полетів на кутовий.

П’ять компенсованих хвилин ігрового часу до другого тайму арбітром зустрічі Олександром Омельченко карпатівці провели в атаці, однак вдруге забити у ворота ЛНЗ не змогли. Найкраща нагода була у Яна Костенка, удар якого з кута потягнув Кучеренко…

Додамо, що найближчу суботу, 31-го серпня, львівські «Карпати» зіграють вдома поєдинок п’ятого туру Української Прем’єр-Ліги проти полтавської «Ворскли». Матч, який буде зіграно без глядачів, відбудеться на стадіоні «Україна» о 13:00.

ФУТБОЛ. УПЛ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 4го ТУРУ

24 серпня (субота)

«Олександрія» – «Шахтар» (Донецьк) – 4:3
13:00. Олександрія. Стадіон КСК «Ніка»
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Голи: Філіппов (37, 48, 57), Калюжний (42) – Шабанов (16, авт.), Криськів (25), Педріньйо (90+5).

 

25 серпня (неділя)

«Полісся» (Житомир) – «Оболонь» (Київ) – 4:0
13:00. Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся»
Арбітр – Андрій Коваленко (Полтава)
Голи: Назаренко (19, 39, 49), Гуцуляк (23).

«Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 3:0
15:30. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький)
Голи: Карабін (16), Руніч (48), Краснопір (60).

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Інгулець» (Петрове) – 1:1
18:00. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»
Арбітр – Роман Блавацький (Львів)
Голи: Кожушко (40) – П’ятов (6).

 

26 серпня (понеділок)

ЛНЗ (Черкаси) – «Карпати» (Львів) – 2:1
13:00. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена»
Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Голи: Г. Пасіч (61), Яшарі (76) – Чачуа (34).

«Лівий Берег» (Київ) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:0
15:30. Київ. Стадіон «Арена Лівий Берег»
Арбітр – Євген Цибулько (Черкаська обл.)
Гол: Якимів (29).

«Колос» (Ковалівка) – «Верес» (Рівне) – 0:1
18:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Гол: В. Шарай (54).

 

Матч «Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) перенесено на 18-те або 25-те вересня

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД ПІСЛЯ 4го ТУРУ

Прокрутити вгору