Юнацька збірна України U-17 з футболу на стадіоні НСК «Скіф» ЛДУФК провела тренувальний збір та зіграла товариський матч проти «Карпат» U-19

Упродовж дев’яти днів, з 2-го по 10-те вересня поточного року, юнацька збірна України U-17 з футболу в рамках підготовки до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2025 провела тренувальний збір на базі стадіону навчально-спортивного комплексу «Скіф» (директор – Василь Івасяк) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А в останній день збору, 10-го вересня, «синьо-жовті» на зеленому газоні нашого стадіону провели товариський матч проти львівських «Карпат» U-19, в складі яких грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) нашого закладу вищої освіти.

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження) продовжують підготовку до кваліфікаційного раунду Євро-2025 (U-17), який стартує в жовтні цього року. Нагадаємо, що за результатами жеребкування підопічні Юрія Мороза опинилася в групі 4 разом із однолітками з Бельгії, Косово та Казахстану. Мінітурнір у нашому квартеті проходитиме в Бельгії, а матчі відбудуться 9-го, 12-го та 15 жовтня.

Саме в рамках підготовки до майбутніх поєдинків першого етапу відбору на Євро-2025 юнацька збірна України й провела дев’ятиденний навчально-тренувальний збір у Львові. До міста Лева «синьо-жовті» прибули вранці 2-го вересня. Поселившись та пообідавши в готелі, підопічні Юрія Мороза в другій половині того ж дня провели своє перше тренування на полі стадіону навчально-спортивного комплексу «Скіф» ЛДУФК імені Івана Боберського. На ньому вони щодня проводили по два заняття, за винятком лише суботи, 7-го вересня, коли в них був перший спаринг проти юніорської команди «Рух» U-19, який відбувся на полі Академії футболу «жовто-чорних». У тій грі перемогу з рахунком 2:1 здобули господарі.

А у вівторок, 10-го вересня, підопічні Юрія Мороза зіграли свій другий, заключний поєдинок в рамках навчально-тренувального збору проти іншої юніорської львівської команди – «Карпати» U-19, старшим тренером якої є випускник нашого університету Олег Голодюк, а один з його помічників Андрій Сапуга диплом про вищу освіту також здобув у стінах ЛДУФК імені Івана Боберського.

Цей матч приймав затишний стадіон «Скіф», між іншим, найстаріша з діючих футбольних арен сьогодення у Львові. Нагадаємо, що згідно із договором про співпрацю між ФК «Карпати» та ЛДУФК імені Івана Боберського, який було підписано минулого літа, юніорська команда «зелено-білих» свої домашні поєдинки в рамках першості України сезону-2024/2025 проводить саме на полі стадіону «Скіф».

На старті поєдинку «Карпати» U-19 – Збірна України U-17 «синьо-жовті» заволоділи ініціативою і виконали серію корнерів. Однак жоден із п’яти навісів від прапорця результату не приніс. Натомість підопічні Олега Голодюка зробили ставку на контратаки. Одна з них, на 18-й хвилині, завершилася прострілом Олександра Абрамчука у штрафний майданчик збірників, проте Єгор Костюк встиг вибити м’яч на кутовий.

Ще небезпечніше було після слалому Андрія Івасія на 22-й хвилині. Карпатівець на швидкості прорвався правим флангом, змістився у центр і потужно пробив – поруч із воротами. Минуло чотири хвилини і у схожому стилі воротам збірників загрожував Абрамчук, котрий змістився зліва і вистрілив з-за меж штрафного майданчика. Цього разу в гру довелося вступити голкіперу «синьо-жовтих» – Єгор Крапівін витягнув м’яч з нижнього кута. А на 38-й хвилині рахунок у спарингу було відкрито. Назар Домчак виконав сильну передачу через усе поле, а гравець, який перебуває у «Карпатах» на перегляді, скористався непорозумінням воротаря Максима Роєнка, який замінив Єгора Крапівіна, і захисника Єгора Костюка та вразив ціль – 1:0.

На початку другої половини тренерський штаб «зелено-білих» суттєво оновив склад команди і випустив на поле практично усіх основних виконавців. Натомість Юрій Мороз дав можливість зіграти сімом новим футболістам у середині другого тайму. А за мить до цього «Карпати» забили вдруге. Максим Смаглій навісив з лівого флангу в центр штрафного майданчика, де наодинці перебував Денис Малиш, який без спротиву головою відправив м’яч у сітку – 2:0.

Після цього збірники взяли м’яч під свій контроль, однак високий пресинг «левів» робив це володіння некомфортним. На 70-й хвилині тиск львів’ян ледь не приніс результат. Артем Копил перехопив м’яч на фланзі та зважився на дальній удар – повз ворота. Утім через дві хвилини карпатівці таки відзначилися. Максим Лехів вивів на ударну позицію Смаглія, котрий покотив м’яч повз голкіпера – 3:0.

На 80-й хвилині «синьо-жовті» могли скорочувати відставання у рахунку. Артем Зубрій асистував Дмитру Зудіну, проте той пробив несильно – голкіпер «зелено-білих» Домчак без проблем заволодів м’ячем. Та на останній хвилині матчу збірна України таки відзначилася забитим голом. Представник «Карпат» у збірній Максим Тлумак (між іншим, син відомого воротаря та донедавна тренера «зелено-білих» Андрія Тлумака, який також диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого Університету) вдало зіграв на підбиранні та вразив ворота своїх партнерів по клубу – 3:1.

По завершенні гри гравці та тренерський штаб збірної України U-17 на чолі з головним тренером команди Юрієм Морозом щиро дякували працівникам стадіону «Скіф» та директору арени Василю Івасяку за гостинність та чудові умови, які вони створили для плідної роботи «синьо-жовтих». Тож тепер будемо чекати на «подяку» від команди Юрія Мороза – на красиву гру та переможні результати нашої юнацької збірної в матчах Євро-2025.

Прокрутити вгору