Надія Булгакова та Георгій Іпатов – чемпіони України-2024 зі стрільби стендової

На Львівському стрілецькому стенді завершився чемпіонат України 2024 року зі стрільби стендової серед ШВСМ, ДЮСШ, ЦОП та СК, який тривав упродовж п’яти днів, з 4-го по 8-ме вересня. З вагомим медальним доробком на звітному змаганні виступили студенти і випускники кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які загалом вибороли вісім нагород – дві золоті, одну срібну та п’ять бронзових.

У стрільбі на траншейному стенді серед жінок на найвищу сходинку медального п’єдесталу пошани зійшла магістрантка факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти, майстер спорту України міжнародного класу Надія Булгакова (на фото вище – на першій сходинці подіуму). Срібною призеркою стала її партнерка по національній збірній команді, майстер спорту України міжнародного класу Юлія Данилова (на фото вище – на другій сходинці подіуму), яка на змаганнях всеукраїнського рівня виступає за Київську область. Доповнила трійку призерів львів’янка, майстер спорту Вікторія Михайлюкова (на фото вище – на третій сходинці подіуму), яка диплом про вищу освіту здобула в стінах ЛДУФК імені Івана Боберського.

Виборола Надія Булгакова медаль чемпіонату України-2024 і в стрільбі на траншейному стенді серед змішаних пар, де вона виступала в тандемі з Петром Поліщуком. Львівський дует посів третє місце (на фото нижче – на третій сходинці подіуму) і тим самим став володарем бронзових медалей. На другій позиції в підсумковому протоколі ще один тандем з Львівщини – випускниця нашого Університету, майстер спорту України міжнародного класу Олена Охотська та майстер спорту Олександр Білько (на фото нижче – на другій сходинці подіуму). А чемпіонами України-2024 у міксті на траншейному стенді стали представники Київської області, майстри спорту України міжнародного класу – вищезгадана Юлія Данилова та Ігор Тєльний (на фото нижче – на першій сходинці подіуму).

Нагадаємо, що представниці нашого закладу вищої освіти Надія Булгакова та Олена Охотська разом з Юлією Даниловою з Київщини цього року в складі жіночої збірної України стали чемпіонками Європи-2024. Захищаючи спортивну честь синьо-жовтого прапора на континентальному форумі, що відбувся наприкінці весни в італійському місті Лонато, 20-го травня в командних змаганнях серед жінок у вправі трап тріо на траншейному стенді, українки спершу вдало виступили на усіх етапах боротьби за вихід у фінал, а в «золотій» дуелі впевнено «перестріляли» збірну Туреччини з рахунком 6:2.

Настріляв на дві нагороди на звітному чемпіонаті України-2024, і так само на золоту та срібну, як і Надія Булгакова, студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту України міжнародного класу Георгій Іпатов. Чемпіонський титул та, відповідно, золоту медаль він виборов у командних змаганнях мікстів, де його партнеркою в складі збірної Львівської області була Олександра Бартишева. У боротьбі за «золото» Олександра та Георгій (на фото нижче – крайня і другий зліва відповідно) «перестріляли» родинний дует з Києва у складі батька і доньки – Костянтина та Єлизавети Пивоварових. Трійку призерів доповнив ще один тандем з Львівщини у складі Оксани Слюсаренко та Андрія Кобзарука – майстра спорту України міжнародного класу, який диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого Університету.

Зійшли представники ЛДУФК імені Івана Боберського – Георгій Іпатов та Андрій Кобзарук – на медальний п’єдестал пошани чемпіонату України-2024 і за підсумками командних змагань у стрільбі на круглому стенді. У складі збірної Львівщини вони разом з Ярославом Заворітьком стали володарями «бронзи». А на «золото» і «срібло» настріляли збірні міста Києва та Чернігівської області відповідно.

Прокрутити вгору