У ЛДУФК в рамках діяльності Абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» відбулася зустріч з полярником Сергієм Глотовим (Фото)

У рамках діяльності Абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» (керівник – професор Світлана Криштанович) та в співпраці із Державним природознавчим музеєм Національної академії наук України (директор – Тарас Яницький) у вівторок, 24-го вересня 2024 року, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулася зустріч із Сергієм Глотовим – кандидатом біологічних наук, фотографом, учасником 27-ї та 28-ї Української антарктичної експедиції.

На зустрічі також проходила благодійна акція «Листівка незламності» для збору донатів на Збройні Сили України, до якої долучилось чимало бажаючих.

Організаторка і модераторка зустрічі: професорка Тетяна Божук –докторка географічних наук, професорка кафедри туризму.

Подія приурочена до відзначення Всесвітнього Дня туризму, який щорічно відзначається 27-го вересня. З привітальним словом виступив заступник ректора з наукової роботи, професор Мар’ян Пітин – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор кафедри теорії спорту та фізичної культури.

Захоплююча розповідь Сергія Глотова не залишила нікого байдужим, а на зустрічі ціла авдиторія слухачів, серед яких були студенти, викладачі нашого Університету, внутрішньо переміщені особи, ветерани війни. Ця зустріч дозволила кожному доторкнутися до природи Білого континенту, пройтися туристичними маршрутами Антарктидою, дізнатися про життя української антарктичної станції «Академік Вернадський» та почути цікаві факти з життя учасників експедиції.

Присутні дізналися, як Україна долучилася до дослідницько-наукової компанії. В Антарктиді немає постійного населення, тут розташовані постійні наукові станції 30-ти країн, у тому числі й України.

Під час зустрічі усі присутні мали можливість поспілкуватись із паном Сергієм. Також усі бажаючі донатили на Збройні Сили України і отримували листівки з підписом автора Сергія Глотова, оскільки він є волонтером і благодійником.

Дякуємо Сергію Глотову за цікаву та пізнавальну розповідь! Надіємося на співпрацю та очікуємо нових зустрічей!

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору