Байдарочник Павло Купчинський фінішував у ТОП-5 Міжнародної регати «2024 Canoe Sprint Olympic Hopes Regatta» в Угорщині

На водному каналі угорського міста Сегед впродовж чотирьох днів, з 19-го по 22-е вересня поточного року, відбулася традиційна Міжнародна регата «2024 Canoe Sprint Olympic Hopes Regatta» серед юнаків і дівчат вікових категорій U-15, U-16 та U-17. У складі юнацької збірної змагався на звітній регаті й Павло Купчинський (на фото нижче) – студент першого курсу кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Учасниками традиційної Міжнародної регати «2024 Canoe Sprint Olympic Hopes Regatta» з веслування на байдарках і каное в угорському Сегеді цього разу були більше 700 спортсменів з понад 40-ка країн світу. Україну представляли юні спортсмени, котрі пройшли відбір на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійські надії – 2024». У підсумку «синьо-жовті» веслувальники загалом здобули чотири золоті, три срібні та чотири бронзові нагороди. А в медальному заліку юнацька збірна України посіла сьоме місце.

Першокурсник факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Павло Купчинський виступав у трьох видах програми змагань серед юнаків вікової категорії U-17. Найкраще він виступив у перегонах байдарок-четвірок на спринтерській дистанції 200 м, де його партнерами по екіпажу були В’ячеслав Молчанов, Максим Пятковський і Тимофій Жеребило. Успішно подолавши попередній та півфінальний заїзди, «синьо-жовтий» квартет у фіналі, вже у безпосередній боротьбі за місце на подіумі, показав п’ятий результат серед дев’яти екіпажів, подолавши дистанцію 200 м за 32,84 секунди. Переможцям, байдарочникам із Сербії українці поступилися 0,92 секунди. Попереду Павла та його партнерів фінішували також екіпажі Словаччини (відставання українців – 0,81 секунди), Чехії (0,37) та Італії (0,25), які посіли друге, третє і четверте місця відповідно.

Виступав Павло Купчинський в Сегеді й у фіналі перегонів змішаних екіпажів байдарок-четвірок на дистанції 500 м, де його партнерами по команді були Маркіян Магир, Оксана Цомпель та Єлизавета Ліщина. Зупинивши на фініші дистанції секундомір на позначці 1 хвилина 35,80 секунди, українці серед дев’яти квартетів посіли сьоме місце. Переможцям, байдарочникам з першої команди Польщі вони програли 5,61 секунди, срібним призерам – представникам Туреччини 5,55 секунди, бронзовим медалістам – веслувальникам з Німеччини 4,31 секунди. Попереду «синьо-жовтих» фінішували також бельгійці (2,69), друга команда Польщі (2,13) та угорці (0,77).

А на байдарках-двійках Павло Купчинський в тандемі з вище згаданим Маркіяном Магиром на дистанції 500 м посіли в підсумковому протоколі 12-те місце (в фіналі В фінішували третіми).

Додамо, що з усіма результатами Міжнародної регати «2024 Canoe Sprint Olympic Hopes Regatta» серед юнаків і дівчат
вікових категорій U-15, U-16 та U-17, що відбулася в угорському Сегеді, можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору