У грі восьмого туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти «Руху» на полі «Арени Львів» зіграли внічию з «Колосом»

Впродовж чотирьох днів, з 27-го по 30-те вересня поточного року, було зіграно усі вісім матчів восьмого туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025, в більшості клубів якої грають студенти і випускники кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В одному з них львівський «Рух», головний тренер якого Віталій Пономарьов вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти, на полі «Арени Львів» зіграв проти «Колоса» з Ковалівки. У підсумку поєдинок завершився безгольовою нічиєю, тож «Рух» утретє поспіль грає внічию з рахунком 0:0.

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 0:0

29 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 15:30. Температура +13°C. 910 глядачів

Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).

Асистенти арбітра: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обоє – Одеса).

Четвертий арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу – Юрій Мосейчук (Чернівці).

Арбітр VAR – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Асистент арбітра VAR – Марина Стрілецька (Суми).

Спостерігач арбітражу VAR – Валерій Курганов (Черкаси).

«РУХ»: Ледвій, Сич, Холод, Дідик, Роман, Підгурський, Притула (Руніч, 81), Федор, Квасниця (Клайвер, 70), Карабін (Климчук, 60), Краснопір.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

«КОЛОС»: Пахолюк, Цуріков, Бондаренко, Козік, Поправка (Криворучко, 46), Демченко, Красничі, Оріховський, Алефіренко (Диего, 72), Третьяков (Велетень, 90+3), Болівар (Паулаускас, 72).

Головний тренер – Олександр Поздєєв.

Попередження: Дідик (54), Федор (73) – Цуріков (58), Криворучко (63), Козік (76).

У восьмому турі УПЛ сезону-2024/2025 львівський «Рух» на полі «Арени Львів» приймав «Колос» з Ковалівки, який тиждень тому, обігравши луганську «Зорю», здобув свою першу перемогу в турнірі. Нагадаємо, «Рух» у минулому турі в гостях зупинив переможну ходу «Динамо», зігравши з командою Олександра Шовковського унічию з рахунком 0:0. Попри те, що команди перебувають на різних полюсах турнірної таблиці, загальний тонус суперників давав вболівальникам надію, що ковалівці зможуть створити проблеми львів’янам.

Перед тим, як перейти безпосередньо до перипетій звітного матчу, скажемо, що символічний перший удар по м’ячу зробив почесний гість поєдинку – 37-річний заслужений майстер спорту з настільного тенісу Віктор Дідух (на фото вище) – випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в колекції нагород якого п’ять медалей Паралімпійських Ігор: командне «золото» (разом з Максимом Ніколенком та Михайлом Поповим) Ріо-де-Жанейро-2016, два «срібла» Токіо-2020 – особисте та в чоловічій парі з Максимом Ніколенком, а також дві нагороди Парижу-2024 – особисте «золото» й «бронза» у парному міксті з Іриною Шинкарьовою.

Зі стартовими складами тренери особливо не мудрували. Зокрема, Віталій Пономарьов випустив тих самих 11 гравців, які виходили в старті останні два тури. А Олександр Поздєєв зробив тільки одну заміну порівняно з матчем із «Зорею» – на правий фланг півзахисту вийшов Алефіренко замість Гусола.

Перший тайм команди видали не найцікавіший. Точніше, майже зовсім не цікавий. На початку матчу «Колос» заволодів м’ячем та ініціативою і пробував щось організувати біля чужих воріт. Усе це вилилося в єдиний гострий момент тайму, коли Демченко метрів із 35-ти шикарним ударом зарядив у поперечину. Але ближче до середини першого тайму вже «Рух» прокинувся і перетягнув ініціативу на себе. Ось щоправда крім володіння у господарів не було нічого. Навіси на Краснопіра, якого уважно опікувалися захисники та спроби дальніх і безпечних ударів. Таким чином, до перерви команди прийшли з логічними нулями на табло.

Надії на те, що команди пожвавляться в другому таймі, не виправдалися. Друга половина гри стала закономірним продовженням першої. Ба більше, до перерви команди створили хоч один момент на двох, а після перепочинку у грі було зовсім «сухо».

Заміни Віталія Пономарьова на атаку (вийшли Климчук і Клайвер) не спрацювали. Львів’яни більше контролювали м’яч, але знову ж таки, пробитися через насичену оборону гостей не виходило, а все, що іноді летіло в бік воріт, підчищав Пахолюк. У підсумку – закономірні нулі на табло, які більше зіграли на руку «Колосу».

Головне питання, яке напрошується за підсумками звітного матчу – куди подівся атакувальний потенціал «Руху», який уже третій матч поспіль грає внічию з рахунком 0:0…

ФУТБОЛ. УПЛ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 8го ТУРУ

27 вересня (п’ятниця)

«Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1
18:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Голи: Кльоц (81) – Судаков (65, пен.).

 

28 вересня (субота)

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Олександрія» – 0:1
13:00. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»
Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький)
Гол: Філіппов (45+1).

ЛНЗ (Черкаси) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:1
15:30. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Артем Михайлюк (Житомир)
Голи: Момо (42) – Янаков (82).

«Карпати» (Львів) – «Полісся» (Житомир) – 1:3
18:00. Львів. Стадіон «Україна»
Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське)
Голи: Мірошніченко (19) – Крушинський (18), Гуцуляк (45+1), Назаренко (70).

 

29 вересня (неділя)

«Оболонь» (Київ) – «Інгулець» (Петрове) – 2:1
13:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»
Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська обл.)
Голи: Груша (58), Блізніченко (85) – Козак (90+1).

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 0:0
15:30. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)

«Лівий Берег» (Київ) – «Динамо» (Київ) – 0:3
18:00. Київ. Стадіон «Арена Лівий Берег»
Арбітр – Андрій Коваленко (Полтава)
Голи: Михавко (8), Бражко (62), Рубчинський (90+1).

 

30 вересня (понеділок)

«Зоря» (Луганськ) – «Ворскла» (Полтава) – 2:0
18:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського
Арбітр – Клим Заброда (Суми)
Голи: Будківський (45), А. Джордан (85).

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД ПІСЛЯ 8го ТУРУ

Прокрутити вгору