Олексій Гуцуляк отримав виклик до збірної України з футболу на матчі Ліги націй сезону-2024/2025 проти команд Грузії та Чехії

Головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров оголосив імена футболістів, яких він викликав на жовтневі поєдинки Ліги націй УЄФА-2024/2025. До основного списку ввійшли 25 виконавців, ще вісім гравців потрапили до резервного. Серед 25-ти гравців, які з 7-го жовтня прибудуть на навчально-тренувальний збір «синьо-жовтих», буде й Олексій Гуцуляк – випускник кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні грає у лінії півзахисту «Полісся» з Житомира.

У жовтні поточного року національна збірна України з футболу проведе два домашні матчі в групі В1 Ліги націй УЄФА сезону-2024/2025 у Польщі. 11-го жовтня в третьому турі «синьо-жовті» у Познані на ENEA Stadion прийматимуть команду Грузії, яка наразі, після двох турів одноосібно очолює нашу групу, а за три дні, 14-го жовтня, в четвертому турі у Вроцлаві, на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» зіграють проти збірної Чехії.

Нагадаємо, підопічні Сергія Реброва дуже невдало зіграли два стартові матчі поточної Ліги націй. Зокрема, 7-го вересня, у першому турі вони у гостьовій зустрічі з командою Албанії відкрили рахунок, однак в подальшому пропустили двічі і в підсумку зазнали поразки з мінімальним рахунком 1:2. А за три дні, 10-го вересня, «синьо-жовті» в номінально домашньому поєдинку з національною командою Чехії програли, знову ж таки забивши на один гол менше за супротивника. Цього разу фінальний свисток арбітра зафіксував програш збірної України з рахунком 2:3.

Дві поразки поспіль призвели до того, що наразі, після третини турнірної дистанції команда Сергія Реброва, не набравши жодного очка, в турнірній таблиці замикає групу В1. Тепер на черзі у збірної України «домашні» матчі з грузинами та чехами, до яких готуватимуться 25 виконавців, а ще вісім гравців потрапили до резервного списку.

 

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ НА МАТЧІ
З ГРУЗІЄЮ ТА ЧЕХІЄЮ
:

▶ Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія);

▶ Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі – «Шахтар» Донецьк), Олександр Тимчик («Динамо» Київ), Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія);

▶ Півзахисники: Микола Шапаренко, Володимир Бражко, Владислав Кабаєв, Олександр Піхальонок (усі – «Динамо» Київ), Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Дмитро Криськів, Олександр Зубков (усі – «Шахтар» Донецьк), Олексій Гуцуляк («Полісся» Житомир), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія);

▶ Нападники: Артем Довбик («Рома» Рим, Італія), Роман Яремчук («Олімпіакос» Пірей, Греція), Владислав Ванат («Динамо» Київ).

▶ Резервний список: Дмитро Різник («Шахтар» Донецьк), Олександр Сваток («Остін», США), Олександр Мартинюк («Олександрія»), Андрій Ярмоленко, Віталій Буяльський (обидва – «Динамо» Київ), Артем Бондаренко, Данило Сікан (обидва – «Шахтар» Донецьк), Олександр Назаренко («Полісся» Житомир).

Зазначимо, що Олексій Гуцуляк вдруге отримав виклик до головної команди країни. У березні він був у складі «синьо-жовтих», коли вони грали матчі плей-оф за путівку на фінальну частину Євро-2024. В півфінальній грі у гостях проти збірної Боснії та Герцеговини, що відбулася 21-го березня поточного року, він вийшов на заміну у другому таймі, замінивши на 75-й хвилині Олександра Зубкова. На той момент українці програвали 0:1, але за участі 26-річного вихованця львівських «Карпат», а нині гравця житомирського «Полісся», зуміли здобути вольову звитягу з рахунком 2:1. Наразі цей поєдинок є в реєстрі гравця єдиним у футболці національної збірної України.

Також нагадаємо, що в нинішньому сезоні Олексій Гуцуляк наразі займає другий рядок у бомбардирських перегонах Української Прем’єр-ліги – у семи зіграних матчах він забив п’ять голів. Цікаво, що після двох «сухих» для себе поєдинків на старті чемпіонату України, у п’яти наступних він в кожному забив по голу. Тож сподіваємося, що свою гольову серію Олексій продовжить і в іграх за головну команду країни.

ФУТБОЛ. ЛІГА НАЦІЙ2024/2025. ГРУПА В1

ЗІГРАНІ МАТЧІ

1-й тур | 07.09.2024

Грузія – Чехія – 4:1
Україна – Албанія – 1:2

 

2-й тур | 10.09.2024

Чехія – Україна – 3:2
Албанія – Грузія – 0:1

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 2го ТУРУ

1. Грузія – 6 очок (м’ячі 5–1)
2. Албанія – 3 (2–2)
3. Чехія – 3 (4–6)
4. Україна – 0 (3–5)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

3-й тур | 11.10.2024

Чехія – Албанія (21:45)
Україна – Грузія (21:45)

 

4-й тур | 14.10.2024

Грузія – Албанія (19:00)
Україна – Чехія (21:45)

 

5-й тур | 16.11.2024

Грузія – Україна (19:00)
Албанія – Чехія (21:45)

 

6-й тур | 19.11.2024

Албанія – Україна (21:45)
Чехія – Грузія (21:45)

 

Примітка: час початку матчів – київський

Прокрутити вгору