Анна В’яла – золота і бронзова медалістка юнацького чемпіонату України-2024 з легкої атлетики. Юлія Тіщенко – срібна призерка

Впродовж двох днів, 28-го і 29-го вересня поточного року, в Івано-Франківську, на бігових доріжках та в секторах для стрибків, метань і штовхання ядра багатофункціонального стадіону імені Анатолія Гемби ІФНТУНГ відбувся Командний чемпіонат України-2024 з легкої атлетики серед ДЮСШ і СДЮСШОР юнаків і дівчат 2007 року народження та молодших. 440 атлетів та атлеток із 24 регіонів України змагались за нагороди у своїх дисциплінах та перемогу своєї області у загальнокомандному заліку.

На звітних змаганнях, які гостинно приймав стадіон Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, виступала й низка студентів першого курсу кафедри легкої атлетики (в. о. завідувача – доцент, кандидат педагогічних наук Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Найкраще серед студентів нашого закладу вищої освіти на чемпіонаті України-2024 серед юнаків і дівчат виступила першокурсниця факультету фізичної культури і спорту 17-річна Анна В’яла, яка додому повернулася з двома нагородами. У перший змагальний день вона показала найкращий час у фіналі бігу на 100 м з бар’єрами – 15,34 секунди. Срібну призерку, свою однолітку Софію Іванько з Білої Церкви Київської області, новоспечена чемпіонка України в запеклій боротьбі на фініші випередила на 0,06 секунди. Трійку призерок, здобувши «бронзу», доповнила на два роки молодша за них бігунка з Дніпра Іванна Глаголєва, яка зупинила секундомір на позначці 16,18 секунди.

А наступного дня Анна В’яла (на фото вище – на третій сходинці подіуму), змагаючись у потрійному стрибку, вдруге піднялася на медальний п’єдестал пошани. Бронзову нагороду їй приніс результат 11 м 18 см, який вона показала у своїй шостій, заключній спробі. Краще за Анну стрибнули тільки на рік молодша за неї Вікторія Костецька (11 м 33 см) з Білої Церкви Київської області та 14-річна Аріна Ігнатенко (11 м 29 см) з Конотопу Сумської області, які тим самим завоювали золоту і срібну нагороди відповідно (на фото вище – на першій і другій сходинках подіуму відповідно).

Додамо, що п’ятою у потрійному стрибку завершила змагання ще одна першокурсниця факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Анна Абрамова, якій рівно тиждень тому, 25-го вересня, виповнилося 17 років. Місце в ТОП-5 їй приніс результат 10 м 95 см, який вона показала у другій своїй спробі.

Зійшла на п’єдестал пошани чемпіонату України і Юлія Тіщенко (на фото нижче) – однолітка та одногрупниця Анни В’ялої, яка змагалася у метанні спису (вага снаряда – 500 г). У своїй третій, найкращій спробі Юлія, одним з тренерів якої є старший лаборант кафедри легкої атлетики Володимир Борькін, показала результат 39 м 46 см, що приніс їй у підсумку друге місце та, відповідно, срібну нагороду.

А чемпіонкою України стала легкоатлетка з Дніпра Мілана Корнєєва. Золоту медаль їй принесла друге спроба, в якій вона метнула спис на 45 м 71 см, що відповідає нормативу кандидата в майстри спорту. Зазначимо, що два тижні тому, а саме 17-го вересня дівчині виповнилося лише 15 років. Додамо, що бронзову нагороду з результатом 36 м 27 см здобула на три місяці старша за неї Дарина Крупчинська з міста Старокостянтинів Хмельницької області, яка в боротьбі за місце на медальному подіумі лише на 1 см випередила 17-річну киянку Анну Павленко.

Безпосередню боротьбу за медалі звітного чемпіонату України у фіналі бігу на 800 м вів також 17-річний першокурсник факультету фізичної культури і спорту Віталій Колещук (на фото нижче – на передньому плані в білій футболці, з нагрудним номером 555), який в підсумку показав шостий результат – 2 хвилини 01,57 секунди.

Зазначимо, що боротьба за титул та місце на подіумі в цьому виді програми була дуже цікавою. В підсумку чемпіоном став Денис Лисенко з Борисполя Київської області, який два кола подолав за 2 хвилини 00,41 секунди. А друге місце розділили його товариш по команді Артем Набок і Антон Сміян з Миколаєва – обоє показали результат на 0,08 секунди гірший за новоспеченого чемпіона України.

Додамо, що в загальнокомандному заліку перемогу здобули юні легкоатлети команди Києва, в активі яких 718 очок. На другому місці збірна Дніпропетровської області – 648 пунктів. Трійку найкращих замкнули представники Волинської області – 577 балів.

Команда Львівської області, набравши 434 пункти, посіла сьоме місце. Окрім призерів, львів’ян також випередили збірні Київської (576), Житомирської (546) та Івано-Франківської (460) областей, які в підсумковій класифікації посіли четверте, п’яте і шосте місця відповідно.

З усіма результатами Командного чемпіонату України-2024 з легкої атлетики
серед ДЮСШ і СДЮСШОР юнаків і дівчат 2007 року народження та молодших можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору