Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід до Міжнародного дня студентського спорту

Професорсько-викладацький склад, студенти, випускники і працівники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а також фахівців сфери фізичного виховання і спорту та усі шанувальники здорового способу життя запрошуються на Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід до Міжнародного дня студентського спорту, який відбудеться у четвер, 3-го жовтня поточного року, на території навчально-спортивного комплексу «Скіф» нашого закладу вищої освіти (м. Львів, вул. Черемшини, 17) та в Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького (вул. Пекарська, 50).

Рішенням ХХХVІІІ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (2015 рік, м. Париж) 20 вересня оголошено Міжнародним днем студентського спорту. В Україні цей день відзначається щорічно з 2017 року.

Міжнародний день студентського спорту – це свято рухової активності та спорту студентської молоді. Рухова активність визначена базовою потребою світового суспільства, як необхідна умова здорового довголіття кожної людини.

Фізичне виховання та спортивна підготовка здобувачів освіти сприяє збереженню і зміцненню їхнього здоров’я, популяризації здорового способу життя, гармонійному, передусім, фізичному розвитку; забезпечує організацію змістовного дозвілля студентської молоді, вихованню фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей студентів; забезпечує вдосконалення спортивної майстерності; сприяє покращенню та зміцненню іміджу закладів освіти.

Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно із Спортивною студентською спілкою України в рамках святкування щорічного Міжнародного дня студентського спорту 3-го жовтня 2024 року заплановано проведення Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед студентів до Міжнародного дня студентського спорту. Даний захід передбачає проведення по всій території України в закладах вищої освіти на площах, паркових зонах, стадіонах, інших місцях різноманітних спортивно-масових заходів, флешмобів, рухових активностей та спортивних змагань, покликаних заохотити студентів та студенток до занять фізичною культурою та спортом. А центральним місцем проведення обрано м. Львів.

СПІВОРГАНІЗАТОРИ ЗАХОДУ:

▶ Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

▶ Спортивна студентська спілка України

▶ Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

▶ Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького

ПРОГРАМА
Всеукраїнського фізкультурнооздоровчого заходу до
Міжнародного дня студентського спорту:

Місце локації
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій
імені Степана Ґжицького (вул. Пекарська, 50)

09:00 – 10:00
• зустріч учасників та гостей заходу
• робота локацій з видів спорту (армреслінг, фехтування, стрільба з лука, бокс, пауерліфтинг)

10:00 – 10:20
• урочисте відкриття заходу (Гімн України у виконанні хору ЛНУВМБ, хвилина мовчання)
• відео привітання від призерів Олімпійських Ігор
• вітальні слова організаторів та почесних гостей

10:20 – 11:30
• нагородження переможців та призерів ХIХ Всеукраїнської літньої Універсіади України з видів спорту
• показові виступи (боротьба вільна, боротьба греко-римська, українська боротьба на поясах, аеробіка)

11:30 – 11:40
• загальна руханка (проводить тренер з черліденгу)

12:00 – 12:30
• легкоатлетичний забіг за участі всіх учасників заходу за маршрутом: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького – стадіон «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського

 

Місце локації
Стадіон «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури
імені Івана Боберського (вул. Черемшини, 17)

12:30 – 14:00
• перегляд майстер-класів з видів спорту – фехтування, армреслінгу, боксу, пауерліфтингу, важкої атлетики, рукопашу гопак, волейбол, баскетболу 3х3, бадмінтону, настільного тенісу, шахів, кіберспорту, інтерактивної стрільби, дартсу, спортивного туризму (спелеологічний стенд, бігбол, шнурова траса, скеледром, спелеошафа)

• перегляд змагань з легкої атлетики – естафети, стрибки з жердиною, стрибки у висоту, стрибки в довжину, потрійний стрибок, метання спису, штовхання ядра

• нагородження викладачів та тренерів закладів вищої освіти

Прокрутити вгору