Футболісти львівських «Карпат» у домашній грі дев’ятого туру УПЛ сезону-2024/2025 зіграли внічию з «Інгульцем»

У поєдинку дев’ятого туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівські «Карпати», в складі яких грає низка студентів і випускників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського напередодні, 4-го жовтня, на полі стадіону «Україна» приймали «Інгулець» з Петрового. Гра видалася атакувальною зі сторони обох команд, але в підсумку завершилася безгольовою нічиєю. При цьому «зелено-білі» наприкінці гри не реалізували пенальті.

«Карпати» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 0:0

4 жовтня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 18:00. Дощ. Температура +12°C. 1200 глядачів

Арбітр – Сергій Задиран (Київська обл.).

Асистенти арбітра: Сергій Дарійчук (Чернівецька обл.) та Тарас Клименко (Хмельницький).

Четвертий арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу – Олександр Войтюк (Запоріжжя).

Арбітр VAR – Олександр Афанасьєв (Харків).

Асистент арбітра VAR – Віталій Скобля (Суми).

Спостерігач арбітражу VAR – Євген Арановський (Хмельницький).

«КАРПАТИ»: Кемкін, Адамюк (Полегенько, 74), Бабогло, Жан Педрозу, Мірошніченко, Альварес, Чачуа (Устименко, 90), Бруніньйо, Шах (Костенко, 74), Очеретько, Іґор Невес.

Запасні: Кінарейкін, Домчак, Векляк, Підлепенець, Рябов, Клименко, Стеніо, Кузик, Ю. Тлумак.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

«ІНГУЛЕЦЬ»: Паламарчук, Вілівальд, Малиш (Дубілей, 74), Шершень, Мельничук, Сад (Лісняк, 74), Козак, П’ятов (Чабан, 89), Сітало (Резепов, 74), Білоцерковець (Пушкарьов, 89), Волохатий.

Запасні: Сметанка, Кисленко, Сидоренко, Мисик, Лосенко, Козиренко.

Головний тренер – Василь Кобін.

Попередження: Шах (73) – Сітало (71).

На стартових хвилинах звітного протистояння команди обмінялися ударами у площину воріт. У складі гостей на забійній позиції опинився Роман Волохатий, але Олександр Кемкін заволодів м’ячем. У наступній атаці по воротах стріляв Пабло Альварес – тепер уже голкіпер «Інгульця» був готовий до цього.

На 18-й хвилині Олексій Паламарчук знову врятував команду. Олег Очеретько увірвався у штрафний майданчик гостей з правого флангу і потужно пробив з гострого кута. Кіпер не без проблем перервів м’яч на кутовий. Пізніше «Карпати» навіть відзначилися забитим м’ячем, але зробили це з офсайду. Тож арбітр не зарахував гол Олега Очеретька.

Під кінець першого тайму перевага «зелено-білих» стала тотальною. Однак серія стандартів, підступний удар Іґора Невеса та контроль м’яча не конвертувалися у бажаний для господарів результат. Утім, останнє слово в першій 45-хвилинці було за «Інгульцем» – Олександр П’ятов навісив з лівого флангу, а Станіслав-Нурі Малиш відправив м’яч головою у стійку. Тож на перепочинок суперники за нічийного рахунку – 0:0.

Друга половина зустрічі розпочалася з удару в падінні через себе від Володимира Білоцерковця – Олександр Кемкін парирував удар. «Карпати» відповіли небезпечніше: Олег Очеретько навісив зліва на голову Амбросію Чачуа, котрий влучив у стійку. У наступній атаці господарі забили вдруге, але знову зробили це з положення поза грою – рефері скасував гол Чачуа.

На 64-й хвилині Олег Очеретько та Іґор Невес розіграли класну комбінацію, проте бразилець не встиг замкнути простріл партнера. «Карпати» не припиняли тиск на ворота суперника, але «Інгулець» захищався усією командою і це давало результат.

На 80-й львів’яни заробили пенальті за фол проти Бруніньйо в карній зоні гостей. Однак Іґор Невес програв свою дуель Олексію Паламарчуку. Воротар вгадав напрямок польоту м’яча і парирував удар бразильського легіонера «Карпат». У кінцівці дві нагоди були у Бруніньйо, утім оборона «Інгульця» змогла вберегти ворота недоторканими. Тож фінальний свисток зафіксував бойову, але безгольову нічию – 0:0.

Після нічийного підсумку у звітному поєдинку «Карпати» набрали десять очок і наразі продовжують обіймати десяту сходинку турнірної таблиці. Однак попереду ще шість матчів дев’ятого туру, тож теоретично підопічні Владислава Лупашка за їх підсумками можуть втратити одну-дві позиції.

Додамо, що у наступному, десятому турі «зелено-білі» зіграють із «Рухом». Принципове львівське дербі, перше в історії протистоянь клубів на рівні чемпіонату України, на «Арені Львів» відбудеться у понеділок, 21-го жовтня. Початок матчу о 18:00.

Прокрутити вгору