Гандболістки «Галичанки» на старті EHF European Cup-2024/2025 двічі у Баку перемогли тамтешній «Азерйол» і вийшли до 1/16 фіналу

Беззаперечний лідер українського жіночого гандболу останнього десятиліття львівська «Галичанка», склад якої на три чверті сформовано зі студенток, магістранток і випускниць кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, минулими вихідними, 5-го і 6-го жовтня, зіграли у столиці Азербайджану Баку проти місцевого клубу «Азерйол» два матчі другого раунду – 1/32 фіналу – EHF European Cup сезону-2024/2025.

За взаємною домовленістю обидва звітні матчі єврокубкового турніру – 1/32 фіналу EHF European Cup-2024/2025 – між десятиразовими золотими медалістками Української жіночої гандбольної Суперліги та бронзовими призерками чемпіонату Азербайджану відбулися в Баку, на паркеті AHF ARENA. Поєдинки обслуговувала суддівська бригада з Болгарії у складі Светослава Йовчева та Звезделіна Йончева. Делегат ЄГФ – Леван Гелашвілі (Грузія).

У першому поєдинку, який відбувся у суботу, 5-го жовтня поточного року, «Галичанка» обіграла суперниць господарок майданчика з рахунком 36:22. Зазначимо, що перша половину зустрічі завершилася з перевагою львів’янок в три голи – 15:12. У другому таймі підопічні Віталія Андронова закинула у ворота бронзових призерок останнього чемпіонату Азербайджану ще 21 гол та довела поєдинок до перемоги з різницею в 14 закинутих м’ячів – 36:22 (15:12).

У складі «Галичанки» м’ячі закинули: Мілана Шукаль – 9 голів, Катерина Козак, Анастасія Ткач – по 6, Марина Коновалова – 5, Ірина Прокоп’як – 4, Світлана Гавриш, Ванесса Лакатош – по 2, Софія Заплатинська, Олеся Дяченко – по 1.

Другий поєдинок, в якому номінально господарками ігрового поля були гравчині львівської команди, проходив від самого початку за їхнім сценарієм, про що якнайкраще свідчили цифри на табло AHF ARENA – вже за підсумками стартової десятихвилинки рахунок був 7:1 на користь українок. Решта ігрового часу також була під контролем команди Віталія Андронова. В підсумку фінальний свисток арбітрів зафіксував другу перемогу «Галичанки», цього разу з перевагою у 16 голів – 32:16 (19:8).

В другій грі голи для «Галичанки» закинули: Ванесса Лакатош – 7 м’ячів, Анастасія Ткач – 5, Мілана Шукаль – 4, Олеся Дяченко, Ірина Прокоп’як – по 3, Катерина Козак, Марина Коновалова, Світлана Гавриш, Владислава Сорокіна – по 2, Леся Смолінг, Вікторія Мальована – по 1.

Здобувши над «Азерйолом» дві перемоги з сумарним рахунком 68:38, «Галичанка» вийшла до третього раунду – 1/16 фіналу – EHF European Cup сезону-2024/2025.

Додамо, що ім’я свого наступного суперника – по 1/16 фіналу – на європейській арені «Галичанка» дізнається зі підсумками жеребкування, що відбудеться в штаб-квартирі Європейської федерації гандболу в столиці Австрії Відні у найближчі дні. А самі матчі відбудуться 9/10 та 16/17 листопада нинішнього року.

Прокрутити вгору