У Львові завтра стартує чемпіонат України-2024/2025 з водного поло серед команд чоловічої Суперліги

Завтра, 10-го жовтня, у Львові, на водному майданчику басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України (вул. Клепарівська, 39/А) буде зіграно перші матчі ХХХІV чемпіонату України-2024/2025 з водного поло серед команд чоловічої Суперліги. Боротьбу за національний титул будуть вести вісім команд, три з яких представляють Львів – «Динамо», КІВС та ЛФКС-«Акватіко». У кожній з них більшість гравців є студентами і магістрантами, або випускниками кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Новий сезон-2024/2025 в українському водному поло, традиційно для останнього десятиліття, стартував матчем за Суперкубок серед чоловічих команд. 28-го вересня у столичному басейні «Політехнік» львівське «Динамо» обіграло ВК «Маріуполь» з переконливим рахунком 23:10 (3:2, 7:1, 6:1, 7:6). Тим самим «синьо-білі» в черговий раз довели, що наразі їм на національному рівні немає рівних. Нагадаємо, що підопічні тренерського дуету випускників нашого закладу вищої освіти Олексія Шведова та Юрія Сидоровича (директор клубу – екс-гравець і в минулому багаторічний головний тренер команди Ігор Зінкевич – заслужений тренер України та заслужений працівник фізичної культури і спорту України, який вищу освіту також здобув у стінах нашого вишу) починаючи з сезону-2017/2018 щороку виграють чемпіонат України та завойовують національні Кубок і Суперкубок.

Свій шлях за восьмим поспіль та 12-им загалом чемпіонськиим титулом «Динамо» розпочне завтра, 10-го жовтня, поєдинком проти харківського клубу НТУ ХПІ-ШВСМ – срібного призера попереднього сезону-2023/2024. Зазначимо, що новий чемпіонат відбудеться за участю тих самих команд, що грали в останньому турнірі Суперліги, а переможця та призерів визначатимуть за тою самою системою. А саме, на першому етапі вісім команд (львівські «Динамо», КІВС (Клуб ігрових видів спорту) та ЛФКС-«Акватіко» (Львівський фаховий коледж спорту-«Акватіко»), харківський НТУ ХПІ-ШВСМ, Збірна Києва, Збірна Закарпатської області, ВК «Маріуполь» та Збірна Харківської області) впродовж чотирьох турів зіграють між собою по два рази – загалом кожна команда проведе по 14 поєдинків.

За їх підсумками буде визначено учасників фінального етапу, на якому квартет кращих в очних поєдинках між собою в одне коло визначатиме чемпіона і срібного та бронзового призерів, а решта команд розіграють у так званому втішному турнірі (також в одне коло) місця з п’ятого по восьме. При цьому фінальний етап команди розпочинатимуть з тою кількістю очок, яку вони набрали на першому етапі в очних поєдинкам з тими суперниками, що разом з ними грають в одному квартеті у заключній частині чемпіонату.

Додамо, що окрім «Динамо», тренерський штаб сформовано з випускників ЛДУФК імені Івана Боберського також в іншому львівському клубі – ЛФКС-«Акватіко». Головним тренером команди є старійшина вітчизняного тренерського цеху, заслужений тренер України Євгеній Наумчик, а допомагає йому Олег Добуш.

Додамо, що вхід для вболівальників на трибуни басейну СКА – вільний. А усі 16 матчів стартового туру ХХХІV чемпіонату України-2024/2025 з водного поло серед команд чоловічої Суперліги в прямому ефірі будуть транслюватися на Youtube-каналі Федерації водного поло України.

ВОДНЕ ПОЛО. ХХХІV ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ2024/2025. ЧОЛОВІЧА СУПЕРЛІГА

Перший тур. 10–13 жовтня 2024 року. Львів. Басейн СКА

РОЗКЛАД МАТЧІВ

10 жовтня (четвер)

13:00
ЛФКС-«Акватіко» (Львів) – Збірна Києва

14:15
ВК «Маріуполь» – Збірна Закарпатської області

15:30
Збірна Харківської області – КІВС (Львів)

16:45
НТУ ХПІ-ШВСМ (Харків) – «Динамо» (Львів)

 

11 жовтня (п’ятниця)

13:00
Збірна Закарпатської області – НТУ ХПІ-ШВСМ (Харків)

14:15
КІВС (Львів) – Збірна Києва

15:30
ЛФКС-«Акватіко» (Львів) – ВК «Маріуполь»

16:45
«Динамо» (Львів) – Збірна Харківської області

 

12 жовтня (субота)

09:00
ЛФКС-«Акватіко» (Львів) – Збірна Харківської області

10:15
Збірна Закарпатської області – Збірна Києва

11:30
КІВС (Львів) – НТУ ХПІ-ШВСМ (Харків)

12:45
«Динамо» Львів» – ВК «Маріуполь»

 

13 жовтня (неділя)

09:00
ЛФКС-«Акватіко» (Львів) – НТУ ХПІ-ШВСМ (Харків)

10:15
Збірна Харківської області – Збірна Закарпатської області

11:30
ВК «Маріуполь» – КІВС (Львів)

12:45
«Динамо» (Львів) – Збірна Києва

Прокрутити вгору