Дмитро Щербатюк – дворазовий бронзовий призер Кубку України-2024 з бадмінтону

У Дніпрі завершилися запеклі баталії розіграшу Кубка України-2024 з бадмінтону. Учасником другого за рангом змагання року національного рівня був і Дмитро Щербатюк (на фото нижче) – студент кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який додому повернувся з двома бронзовими медалями.

Другокурсник факультет фізичної культури і спорту (декан – професор, доктор наук з фізичного виховання і спорту Марія Розторгуй) нашого закладу вищої освіти Дмитро Щербатюк (тренери – Оксана Гречанюк, Андрій і Катерина Дмитришини та Маргарита Тринько) на звітному розіграші Кубка України-2024 з бадмінтону в Кривому Розі змагався у двох категоріях – одиночній та парній серед чоловіків.

В одиночній категорії (26 учасників) Дмитро Щербатюк (на фото вище – по середині) розпочав свої виступи з 1/8 фіналу, де у двох сетах переміг Артема Гончара з рахунком 2:0 (21:16, 21:19). Аналогічно здолав він і супротив Андрія Грекова у чвертьфіналі – 2:0 (21:14, 21:14). Натомість пробитися у фінал йому не судилося: в півфінальному протистоянні з Артемом Синицею з Дніпра (на фото вище – крайній справа), в якому обидва гравці не відзначалися стабільністю у свої діях, Дмитро Щербатюк зазнав поразки у трьох сетах з рахунком 1:2 (11:21, 21:13, 14:21). Відтак разом з ще одним дніпрянином Валерієм Бадіцою він розділив «бронзу». А чемпіоном України став харків’янин Віталій Рева (на фото вище – другий справа), який у фінальному поєдинку в трьох сетах здолав супротив Артема Синиці з рахунком 2:1 (21:13, 21:23, 21:17).

В чоловічій парній категорії (17 тандемів) Дмитро Щербатюк та його партнер Сергій Гаріст з Дніпра в 1/8 фіналу у двох сетах обіграли дует у складі Івана Левицького та Іллі Талана з рахунком 2:0 (21:15, 21:13). Два сети Дмитру та Сергію вистачило й у чвертьфінальному матчі, де вони перемогли тандем Михайло Політіка / Андрій Греков – 2:0 (21:13, 21:14).

Чудову гру Дмитро Щербатюк і Сергій Гаріст продемонстрували і в півфінальній зустрічі проти вище згаданого чемпіона в особистій категорії Віталія Реви та його партнера Валерія Атращенкова, який також представляє Харків. У дуже емоційній та драматичній боротьбі львівсько-дніпровський дует програв харків’янам у трьох сетах з рахунком 1:2 (19:21, 21:18, 17:21). Схоже, цей поєдинок забрав у Реви та Атращенкова (на фото вище – перший і другий справа відповідно) дуже багато сил – як фізичних, так і моральних. Про це свідчить результат їхньої гри у фіналі, де харків’яни не змогли скласти серйозну конкуренцію дуету у складі свого земляка Гліба Бекетова та дніпрянина Івана Дружченка (на фото вище – третій і четвертий справа) і в підсумку зазнали поразки у двох сетах з рахунком 0:2 (16:21, 14:21). Додамо, що третє місце з тандемом Сергій Гаріст / Дмитро Щербатюк (на фото вище – четвертий і третій зліва відповідно) розділила пара з Дніпра Максим Мартиненко / Олександр Колісник.

БАДМІНТОН. КУБОК УКРАЇНИ2024

26 – 29 вересня. Кривий Ріг, СК «Олімпійські резерви»

ЧОЛОВІЧА ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ:

1. Віталій Рева (Харків)
2. Артем Синиця (Дніпро)
3. Дмитро Щербатюк (Львів / Вінниця)
3. Валерій Бадіца (Дніпро)

 

ЖІНОЧА ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ:

1. Софія Лаврова (Харків)
2. Ольга Сутула (Харків)
3. Дар’я Ніколаєнко (Дніпро)
3. Ксенія Рожкован (Дніпро)

 

ЧОЛОВІЧА ПАРНА КАТЕГОРІЯ:

1. Гліб Бекетов (Харків) / Іван Дружченко (Дніпро)
2. Віталій Рева (Харків) / Валерій Атращенков (Харків)
3. Максим Мартиненко (Дніпро) / Олександр Колісник (Дніпро)
3. Сергій Гаріст (Дніпро) / Дмитро Щербатюк (Львів / Вінниця)

 

ЖІНОЧА ПАРНА КАТЕГОРІЯ:

1. Марія Улітіна (Дніпро) / Наталія Войцех (Дніпро)
2. Софія Лаврова (Харків) / Поліна Ткач (Миколаїв)
3. Ольга Михайленко (Харків) / Ольга Сутула (Харків)
3. Анастасія Єрохіна (Харків) / Варвара Фролова (Харків)

 

ЗМІШАНА ПАРНА КАТЕГОРІЯ:

1. Сергій Гаріст (Дніпро) / Наталія Войцех (Дніпро)
2. Гліб Бекетов (Харків) / Софія Лаврова (Харків)
3. Олександр Колісник (Дніпро) / Поліна Ткач (Миколаїв)
3. Іван Дружченко (Дніпро) / Варвара Фролова (Харків)

 

Додамо, що з усіма результатами Кубка України-2024 з бадмінтону можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору