Викладачі ЛДУФК імені Івана Боберського взяли участь у конгресі в Туреччині

Упродовж трьох днів, з 7-го по 9-те жовтня поточного року, в Трабзоні (Туреччина) відбувся VIII Міжнародний академічний спортивний дослідницький конгрес. До складу організаційного комітету звітного заходу було запрошено професора Андрія Вовканича – в.о. декана факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професора кафедри терапії та реабілітації, кандидата біологічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, відмінника освіти України.

Зазначимо, що організатори VIII Міжнародного академічного спортивного дослідницького конгресу на знак підтримки нашої держави скасували оплату реєстраційного внеску для учасників заходу з України.

Цією пропозицією скористалось декілька колективів викладачів і студентів нашого університету,
які представили матеріали своїх наукових пошуків у режимі он-лайн
:

Володимир Конестяпін, Ярослав Свищ, Олена Ханікянц – «Часовий аналіз технічної майстерності у стрибках у висоту: дослідження на основі виступу рекордсменки світу Ярослави Магучих»

Катерина Лісковська, Любомир Вовканич, Володимир Конестяпін – «Залежність результату і часу реакції від антропометричних даних елітних спринтерів мужчин та жінок у бігу на 100 метрів»

Ігор Заневський, Наталія Грибовська – «Специфічна гнучкість тіла у футбольних воротарів високого рівня»

Окрім того, до збірника матеріалів конгресу було подано тези, підготовані у Запорізькому національному університеті під керівництвом професора Валерії Тищенко та Сумському державному педагогічному університеті імені О.С. Макаренка.

Прокрутити вгору