У грі 11-го туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти «Руху» зіграли внічию в домашній грі проти одеського «Чорноморця»

Напередодні, 25-го жовтня поточного року, було зіграно перший поєдинок чергового, 11-го туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025. На полі «Арени Львів» міста Лева «Рух», кістяк якого сформовано зі студентів та випускників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а головний тренер команди Віталій Пономарьов вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти, приймав одеський «Чорноморець». Принципове протистояння завершилося бойовою нічиєю з рахунком 1:1.

«Рух» (Львів) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:1 (0:0)

25 жовтня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 15:30. Сонячно. Температура +15°C. 330 глядачів

Арбітр – Клим Заброда (Суми).

Асистенти арбітра: Дмитро Оганесян (Луганськ), Максим Левченко (Кривий Ріг).

Четвертий арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород).

Спостерігач арбітражу – Сергій Дзюба (Хмельницький).

Арбітр VAR – Михайло Райда (Закарпатська обл.).

Асистент арбітра VAR – Сергій Приступа (Черкаська обл.).

Спостерігач арбітражу VAR – Михайло Овчар (Калуш).

Делегат УАФ – Віктор Наскалов (Закарпатська обл.).

«РУХ»: Ледвій, Роман, Дідик, Холод, Сич, Слюсар (Руніч, 84), Пастух (Притула, 71), Федор (Климчук, 71), Клайвер (Краснопір, 46), Квасниця (Підгурський, 64), Карабін.

Запасні: Герета, Михальчук, Товарницький, Слюбик, Плюман.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Рудько, Бутко, Удод, Скиба, Кисіль, Жаржу Мозес (Білошевський, 60), Єрмаков (Лацабідзе, 60), Габелок (Шпорн, 60), Кайо Гомес (Янаков, 67), Петряк (Попов, 74), Хобленко.

Запасні: Аніагбосо, Вічний, Савченко, Васильєв, Сігеєв, Пшеничнюк.

Головний тренер – Олександр Бабич.

Голи: Квасниця (53) – Янаков (83).

Попередження: Слюсар (67), Підгурський (90+4) – Удод (82), Білошевський (88).

В 11-му турі УПЛ сезону-2024/2025 лвівський «Рух» приймав на полі «Арени Львів» одеський «Чорноморець». Клайвер вже у дебюті гри міг замикати простріл Олексія Сича, але захисник в останній момент перевів м’яч на кутовий. У схожому епізоді нагоду відзначитись мали й гості, але Хобленко пробив повз ворота. «Рухівці» ж після цього повністю взяли м’яч під свій контроль, втім небезпечні моменти виникали лише після дальніх ударів Олексія Сича, Віталія Романа та Віталія Холода.

Другий тайм розпочався за схожим сценарієм. Та на 53-й хвилині «жовто-чорні» конвертували свою ігрову перевагу в забитий м’яч: Ілля Квасниця відгукнувся на прострільну передачу Сича та з лічених метрів до лінії воріт відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Згодом зі штрафного бив Ярослав Карабін – перший удар заблокував захисник, а добивання було невдалим. Далі у гру вступив вже Дмитро Ледвій, здійснивши сейв після потужного пострілу зі штрафного у виконанні Янакова. Свою майстерність продемонстрував й Рудько, парирувавши небезпечний удар Сича.

Результат гри остаточно визначився на 83-й хвилині, коли Янаков головою замкнув подачу від Бутка і зрівняв рахунок у грі – 1:1. Наприкінці матчу знову потужно бив Олексій Сич, але вкотре «Чорноморець» врятував їхній голкіпер Артур Рудько. У підсумку, бойова нічия з рахунком 1:1.

Додамо, що наступний матч «жовто-чорні» зіграють у Кубку України-2024/2025, де на стадії 1/8 фіналу зустрінуться з «Карпатами». Матч на «Арені Львів» відбудеться у найближчий вівторок, 29-го жовтня поточного року, а стартовий свисток арбітра про початок кубкового львівського дербі пролунає о 18:00.

Прокрутити вгору