В рамках академічної мобільності, колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського взяв активну участь у круглому столі на тему «Індустрія гостинності: реалії та перспективи розвитку в умовах сьогоденних викликів», що відбувся 3-го квітня 2025 року у Вінницькому торговельно-економічному інституту ДТЕУ.
Модератор заходу – завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, докторка наук, професорка Наталія Чорна.
Гостинність – це не лише сервіс, а й мистецтво дарувати емоції, навіть у найскладніші часи!» – саме такий слоган було обрано організаторами для цієї яскравої події. У вітальному слові ректорка інституту, докторка філософських наук, професорка, заслужений працівник освіти України пані Наталія Замкова відзначила, що актуальність обговорення сучасного стану, тенденцій та перспектив розвитку індустрії гостинності з урахуванням наявних реалій є безсумнівною. І саме нею зумовлений вибір тематики круглого столу, у тому числі презентованих на ньому доповідей.
У роботі круглого столу взяли участь науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України, які здійснюють підготовку фахівців для індустрії гостинності – Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, зокрема колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу; академічна спільнота Національного університету водного господарства та природокористування, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», а також потужні фахівці-практики сфери HoReCa з Вінниці та Львова.
З доповідями перед учасниками круглого столу виступили семеро спікерів:
Марія Паска – докторка ветеринарних наук, професорка, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (м. Львів).
Доповідь на тему «Усвідомлене харчування – сучасний тренд індустрії гостинності».
Олена Павлова – засновниця та керівниця ГО «Клуб подільської кухні», дослідниця подільської кухні, гастроблогерка та громадська діячка (м. Вінниця).
Доповідь на тему «Можливості використання регіональної кухні та локальних продуктів для формування привабливості закладів ресторанного господарства».
Михайло Шевелюк – доктор філософії з культурології, керівник Української Школи Гостинності – Ukrainian Horeca School, експерт із сервісу та гостинності (м. Львів).
Доповідь на тему «Як створити незабутній досвід для гостей у сфері HoReCa та залучити гостей у 2025 році?».
Інна Кривешко – засновниця та керівниця ГО «Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль», амбасадорка Вінницького стандарту гостинності (м. Вінниця).
Доповідь на тему «Культура інклюзії: новий стандарт сервісу. Тренд чи необхідність?».
Оксана Конарівська – кандидат економічних наук, доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне).
Доповідь на тему «Аналіз ринку глемпінгів в Україні та світі: стан, тенденції, перспективи розвитку».
Тетяна Чайка – кандидат економічних наук, доцентка кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу Національного технічного університету «Харківській політехнічний інститут» (м. Харків).
Доповідь на тему «Умови ефективного використання Revenue-менеджменту: історичний контекст».
Ірина Мазуркевич – кандидат економічних наук, доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету.
Доповідь на тему «Проблеми та перспективи використання технологій безвідходного виробництва у ресторанному бізнесі».
Виступи доповідачів були актуальними, змістовними, насиченими великою кількістю цікавих та своєчасних кейсів, а тому спонукали до роздумів, жвавого обговорення та дискусій.
Підводячи підсумки круглого столу, Наталія Чорна, яка модерувала захід, подякувала спікерам за ґрунтовні доповіді, решті учасників заходу – за участь в обговоренні.
«Сподіваємося, що співпраця між закладами вищої освіти та фахівцями-практиками буде продовжуватися як у напрямку спільної участі у наукових заходах, так і в напрямку поєднання зусиль щодо підготовки висококваліфікованих фахівців готельно-ресторанної галузі відповідно до сучасних вимог ринку праці та реалій сьогоденного життя», – підсумувала Наталія Чорна
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу висловлює щиру подяку організаторам, зокрема завідувачці кафедри, професорці Наталії Чорній та усім учасникам круглого столу за надану можливість доєднатися до цікавої та необхідної зустрічі фахової спільноти української індустрії гостинності та туризму і завжди залишається відкритою до усіх форм співпраці задля розвитку освітніх та наукових проєктів!
Все Буде Україна! Переможемо
Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!