Дмитро Сосновський – Doctor Honoris Causa ЛДУФК імені Івана Боберського

У вівторок, 18-го квітня, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулося Урочисте засідання Вченої Ради з нагоди інавгурацїі у Почесні професори та вручення диплома Doctor Honoris Causa головному тренеру чоловічої національної збірної з боксу, заслуженому тренеру України, випускнику нашого Університету 1980 року Дмитру Дмитровичу Сосновському.

Урочисте засідання Вченої Ради відкрив ректор Євген Приступа. Офіційне представлення кандидата здійснив завідувач кафедри теорії спорту та фізичної культури – професор Юрій Бріскін, який розповів про життєвий шлях та чисельні заслуги Дмитра Дмитровича.

На підтримку номінанта в обговоренні висловилися завідувач кафедри педагогіки та психології – доцент Валерій Соловйов (зазначимо, що певний період свого життя Дмитро Дмитрович був викладачем саме цієї кафедри нашого вишу); заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України з дзюдо, доцент Львівського Національного університету імені Івана Франка – Араз Туваков; випускник, в минулому багаторічний доцент кафедри фехтування, боксу і національних одноборств нашого вишу, а нині провідний тренер збірної команди України з боксу, заслужений тренер України Валентин Остьянов; випускник нашого вишу, срібний призер Олімпійських ігор-2000, екс-чемпіон світу серед професіоналів у першій напівсередній ваговій категорії по версії WBA Андрій Котельник – вихованець Дмитра Сосновського.

З інавгураційною промовою виступив і сам Дмитро Сосновський. Кандидат подякував за високе визнання і долучення до своєї Академічної спільноти, а також зазначив, що саме знання, які він здобув у студентські роки в Львівському державному, тоді ще інституті фізичної культури, втілював на практиці усі 15 років, працюючи у національній збірній України.

Також Дмитро Дмитрович розповів про сучасний, дуже непростий стан для наших спортсменів у часі війни, де виявив свою чітку позицію щодо виступу українських боксерів на міжнародних змаганнях. У разі допущення до цих змагань білоруських та російських спортсменів, українська команда їх буде бойкотувати, оскільки вважає, що поки росія буде вбивати, ґвалтувати та калічити Україну – не може бути й мови про подання руки представникам цих країн.

Після голосування (усі учасники одноголосно проголосували «ЗА») ректор Університету, професор Євген Приступа вручив Дмитру Дмитровичу Сосновському диплом Doctor Honoris Causa та книгу про Івана Боберського – батька українського тіловиховання та патрона нашого зоряного Університету.

Наталія Редько, культурно-мистецький відділ

 

Прокрутити вгору