Даниїл Гойда – переможець етапу Кубка України-2023 з фехтування на рапірах

44 учасники зі Львова, Києва, Миколаєва, Чернівців та Закарпаття розіграли нагороди етапу Кубка України 2023 року – «Всеукраїнських змагань найсильніших з фехтування на рапірах серед чоловіків», що впродовж двох днів, 21-го і 22-го квітня приймав Універсальний манеж спорткомплексу стадіону СКІФ Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Переможцем за сумою місць двох днів змагань став магістрант нашого вишу Даниїл Гойда.

23-річний Даниїл Гойда став найкращим у перший день турніру, коли змагання проходили за круговою системою. У другий день, коли боротьба вже йшла у турі прямого вибування, підопічний випускника нашого Університету Пилипа Колеснікова посів третє місце, перемігши одним уколом у напруженому чвертьфіналі львів’янина Богдана Лісового з рахунком 15:14, але поступившись у півфіналі (11:15) іншому господарю доріжки Максиму Гаравському – минулорічному випускнику кафедри фехтування, боксу і національних одноборств (завідувач – доцент Василь Бусол) ЛДУФК імені Івана Боберського.

Максим Гаравський, який був п’ятим у перший день змагань, наступного – не зупинився на досягнутому й у драматичному фінальному поєдинку, на початку якого поступався 0:6 столичному рапіристу Андрію Погребняку, все ж вирвав звитягу з мінімальною перевагою в один укол – 15:14. Проте у загальному заліку досвідчений киянин все ж розташувався вище. Маючи третє місце вчора і друге сьогодні, він всього одне очко програв у підсумку переможцю Даниїлу Гойді й на одне – випередив бронзового призера Максима Гаравського.

На четвертому місці, набравши так само шість очок, зупинився Максим Коржовой. 19-річний миколаївець, який першого дня посів друге місце, у другий – став четвертим, не змігши повноцінно завершити змагання через травму ноги, отриману під час півфінального бою проти вище згаданого Погребняка, який закінчився з рахунком 13:7 на користь останнього. Зазначимо, що за рівної кількості очок за сумою двох днів, згідно з Регламентом, вище підсумкове місце посідав той, хто краще виступив у заключний день турніру.

Відзначимо також, що дев’ятим став бронзовий медаліст чемпіонату Європи-2023 серед кадетів киянин Андрій Черкашин, який після початку повномасштабного вторгнення росії на Україну, спочатку переїхав зі столиці в Ізраїль, а потім у Лондон, де створив сайт для збору коштів для фінансування своїх тренувань та участі в міжнародних змаганнях.

На 15-му місці завершив турнір бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року, аспірант нашого вишу Ростислав Герцик, для якого звітні змагання були першим стартом після перенесеної минулого літа операції на руці та тривалої реабілітації.

Додамо, що з тактичних міркувань, як пояснив старший тренер збірної України з чоловічої рапіри Сергій Гаравський, який диплом про вищу освіту здобув у стінах нашого вишу, пропускав ці змагання лідер національного рейтингу і переможець турніру найсильніших-2021 Клод Юнес, який також є випускником ЛДУФК імені Івана Боберського.

ФЕХТУВАННЯ. ЕТАП КУБКА УКРАЇНИ2023

Рапіра, чоловіки (44 учасники)

21–22 квітня. Львів. Манеж СКІФ ЛДУФК

1. Даниїл Гойда (Львів) – 4 очки (1 місце + 3 місце)
2. Андрій Погребняк (Київ) – 5 (3 + 2)
3. Максим Гаравський (Львів) – 6 (5 + 1)
4. Максим Коржовой (Миколаїв) – 6 (2 + 4)
5. Андрій Щерба (Київ) – 12 (4 + 8)
6. Богдан Лісовий (Львів) – 13 (8 + 5)

Прокрутити вгору