У ЛДУФК відкрито виставку «Війна за Незалежність України 2022» (Фото)

Напередодні, 10-го травня поточного року, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського було відкрито виставку «Війна за Незалежність України 2022».

Національний військово-історичний музей України підготував експозицію виставки «Війна за Незалежність України 2022», яка відтворює повномасштабну фазу агресивної війни російської федерації проти України та розповідає про військові злочини російських окупантів у різних населених пунктах України. Виставка «Війна за Незалежність України 2022» надає можливість, зокрема, продемонструвати для широкого кола людей основні віхи протистояння України збройній агресії російської федерації у лютому – листопаді 2022 року, звільнення українських міст і ракетний терор російських окупантів проти українців.

Також на виставці представлені трофейні елементи російської форми, знаки розрізнення, зразки ворожої пропаганди та документи. Усі предмети були виявлені на полях боїв та у звільнених районах Київщини, а також на південному і східному напрямках фронту.

Відкрив виставку відповідальний за виховну роботу університету, завідувач кафедри олімпійської освіти, доцент Ярослав Тимчак та заступник директора Національного військово-історичного музею України Анатолій Шапка, який зазначив: «Хто не пам’ятає минулого, не матиме майбутнього. Аби не повторювати своїх помилок, належно шанувати героїв та карати кривдників – ось для чого потрібні такі виставки. Символічно, що її експонати розміщені в приміщенні, де часто буває наша молодь. Адже саме для них це важливо і повчально».

Експозицію виставки «Війна за Незалежність України 2022» буде представлено з 10-го по 15-е травня поточного року в місті Львові, у приміщенні навчально-адміністративного корпусу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського по вулиці Тадеуша Костюшка, 11.

 

Лілія Гула, культурно-мистецький відділ

Прокрутити вгору