Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

ldufk_new_logo
Львівський державний
університет
фізичної культури
імені Івана Боберського

У ЛДУФК імені Івана Боберського відбулася ІІІ Всеукраїнська наукова конференція «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика» (Фото)

У четвер, 18-го травня поточного року, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулась у змішаному форматі ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика», організована спільно із Національним університетом харчових технологій м. Київ, Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця, Чернівецьким торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та Wyższej Szkoły Społeczno-Ekonomicznej w Gdańsku, Polska, а також з Управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації. Модератор – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професор Марія Паска, координатор – доцент цієї ж кафедри Уляна Гузар.

Участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю взяли науковці й практики із Австрії, Польщі та з 29-ти закладів вищої освіти і організацій, із великою географією міст України (Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Харків, Запоріжжя, Вінниця, Одеса, Суми, Мелітополь, Кропивницький, Чернівці, Полтава, Рівне, Херсон). Загалом учасники заходу підготували понад 160 тез доповідей.

Особисто у аудиторії ЛДУФК імені Івана Боберського захід розпочали:

• модератор – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу – професорка Марія Паска;

• проректор з наукової роботи й зовнішніх зв’язків ЛДУФК Івана Боберського – професор Андрій Вовканич;

• декан факультету туризму ЛДУФК імені Івана Боберського – доцент Володимир Холявка;

• завідувач кафедри спортивного туризму ЛДУФК імені Івана Боберського – доцент Андрій Кухтій;

• в. о. завідувача кафедри туризму ЛДУФК імені Івана Боберського – доцент Володимир Худоба.

Відвідали захід почесні гості та партнери ЛДУФК імені Івана Боберського:

• заступник начальника департаменту туризму і курортів Львівської обласної військової адміністрації Тарас Лозинський;

• директор та співзасновник ресторану української автентичної кухні «Бойківська гостина» Андрій Німець;

• завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, кандидат технічних наук, доцент Сумського національного аграрного університету Марина Самілик;

• доцент кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Ольга Владимир.

В онлайн-режимі привітали учасників конференції поважні гості-науковці з України та закордону:

• Sławomir Niecko – dr inż., prorektor ds. współpracy z administracją i biznesem, profesor Wyższej Szkoły Społeczno-Ekonomicznej w Gdańsku, Polska;

• Василь Кифяк – заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, доктор економічних наук, професор;

• Віта Цирульнікова – декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені професора В.Ф. Доценка Національного університету харчових технологій, кандидат технічних наук, доцент;

• Оксана Давидова – завідувач кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, доктор економічних наук, професор.

На пленарному засіданні виступили:

• Тарас Лозинський – заступник начальника управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації;

• Оксана Гаврилів (Віденський університет, Австрія);

• Ольга Михайлова – керівник компанії компанія «PROFI CLUB», м. Київ;

• Всеволод Поліщук – ресторанний консультант та маркетолог, творець різних ресторанних концепцій, гастродослідник, м. Львів);

• Іван Гілецький – міжнародний провідний фахівець із розробки та впровадження систем безпеки харчової продукції HACCP, ISO 22000-2018, міжнародний аудитор;

• Марина Самілик – завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів, кандидат технічних наук, доцент Сумського національного аграрного університету.

Із доповідями виступили молоді науковці:

• Соломія-Марія Левків (науковий керівник – професорка Марія Паска – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського);

• Максим Тихоновський (науковий керівник Уляна Гузар – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського);

• Олена Дукач, Лілія Ковалюк, Оксана Дуда (науковий керівник Ольга Владимир – доцент кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя);

• Катерина Зінченко, Олександра Михальченко (науковий керівник – професор Оксана Давидова – завідувачка кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця);

• Анна Чужинова і Альона Бойко (науковий керівник Тетяна Хаустова – доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця);

• Галина Фербей (науковий керівник Сергій Рилєєв – доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету);

• Інна Ткачук (науковий керівник Любов Возна – доцент кафедри соціального забезпечення та управління персоналом Львівського національного університету імені Івана Франка).

• Beata Browarczyk, Andrzej Michalik, Marzena Mitecka, Julia Patyk, Karolina Perekitko – Wyższa Szkoła Społeczno Ekonomiczna w Gdańsku, Polska.

Конференцію проведено в інноваційному форматі з:

• майстер-класом з дегустацією

Віталій Гуралевич – магістрант спеціальності «Готельно-ресторанна справа», бренд-шеф ресторанного комплексу «Хвоя» Буковель (науковий керівник – професорка Марія Паска – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського);

• виставкою-презентацією «Квіти з цукруВІТИ З ЦУКРУ»

Орися Іжевська – володарка Гранд-Прі «Квіти з цукру», доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського);

• брифінг-батлом «Індустрія гостинності: минуле, теперішнє, майбутнє»

Михайло Шевелюк – менеджер з розвитку готелю «Швейцарський» та ресторану «Валентино», Львів;

Учасники:

• Всеволод Поліщук – ресторанний консультант та маркетолог, творець різних ресторанних концепцій, гастродослідник;

• Соломія Братах – директор сироварні «Гарбузовий рай»;

• Богдан Михайлов – директор ГО «Ресторанна гільдія»;

• Юлія Іванюра – керівник ресторанної служби готельно-відпочинкового комплексу «Edem Resort Medical & SPA»;

• Ольга Хоп’як – директор ресторанно-відпочинкового комплексу «Озерний край».

До обговорення долучились й автори наукових тез, які доповідали онлайн.

Після наукових доповідей, активних їх обговорень та онлайн-дискусії було підведено підсумки ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю та прийнято резолюцію, яку подано для впровадження у практичну діяльність.

Дякуємо керівництву Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського за сприяння щодо організації і проведення ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції та усім співорганізаторам та учасникам, які прийняли активну участь у роботі.

Щиро дякуємо Збройним Силам України за те, що маємо змогу продовжувати наукові дослідження для пошуку оптимальних шляхів майбутнього зростання сфери гостинності України! Разом до Перемоги на освітньому фронті!

До нових зустрічей!
Слава Україні! Героям Слава!

Прокрутка до верху