Професорка Юлія Павлова – учасниця наукової конференції «Психологія перед лицем російсько-української війни»

Впродовж двох днів, 19-го і 20-го травня поточного року, відбулася Українсько-польська наукова конференція «Психологія перед лицем російсько-української війни», яка об’єднала науковців з України, Польщі, Швейцарії, Данії та США. З доповіддю на заході виступила професорка кафедри теорії і методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, доктор наук з фізичного виховання і спорту Юлія Павлова.

Основними завданнями конференції було обговорення результатів досліджень, що стосуються досвіду отриманого у зв’язку з війною в Україні, проблем та викликів, які з цим пов’язані.

Конференція проходила під патронатом Львівського національного університету імені Івана Франка, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Української психологічної асоціації, Університету «Вища школа соціальної психології» у Польщі, Гданського університету, Варшавського університету, Варшавського університету імені Кардинала Стефана Вишинського, Торунського університету імені Миколая Коперника та Польської асоціації соціальної психології.

Робота конференції відбувалася у рамках восьми секцій:

▶ «Стрес, резилієнс і копінг під час війни»
▶ «Досвід і переживання біженців»
▶ «Вплив війни на психічне функціонування»
▶ «Внутрішньо- і міжгрупові взаємодії під час війни»
▶ «Психологічна допомога і посттравматичне зростання»
▶ «Проблеми української ідентичності»
▶ «Вплив війни на дітей і молодь»
▶ «Поведінка і ставлення щодо українських біженців: передумови та наслідки».

Участь у роботі конференції взяла професорка кафедри теорії і методики фізичної культури нашого Університету, доктор наук з фізичного виховання і спорту Юлія Павлова. Юлія Олександрівна представила доповідь на тему «Досвід війни української молоді та предиктори травми і посттравматичного стресового розладу».

Дослідження виконане у рамках проєкту «Досвід та перспективи молодих українців під час російсько-української війни» («Young Ukrainians’ Experiences and Perspectives of the Russia-Ukraine War. A Mixed-Methods Investigation on How to Promote Resilience and Sustainable Peacebuilding»).

Проєкт реалізовується колективом науковців з Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Григоровича Шевченка, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Національного університету «Полтавська політехніка» імені Юрія Кондратюка, а також підтриманий Програмою малих грантів для досліджень, освіти, громадських проектів з психології миру 2022 року від Дивізіону 48 Американської психологічної асоціації.

Додамо, що більше інформації про звітну конференцію можна дізнатися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору