Мирон Маркевич – новий головний тренер львівських «Карпат»

Футбольний клуб «Карпати» (Львів) уклав контракт з новим головним тренером. «Зелено-білих» очолив один з найвідоміших випускників кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Мирон Маркевич – заслужений тренер України, Doctor Honoris Causa нашого Університету.

Один із найтитулованіших українських тренерів народився 1-го лютого 1951 року у Винниках. Першим тренером Мирона Маркевича був його батько Богдан Дмитрович. Згодом він займався у групі підготовки львівських «Карпат», а на початку 70-их років минулого століття Маркевич-молодший потрапив до головної команди клубу. Втім, його найкращі роки як футболіста, минули у Луцьку, де він завершував кар’єру гравця, а пізніше розпочав тренерську діяльність у місцевому «Торпедо».

У 90-их роках минулого століття Мирон Богданович повернувся до Львова у якості тренера і став символом головних досягнень «Карпат» у часи Незалежної України: вивів команду до фіналу Кубку України в 1993 році та виграв бронзові нагороди чемпіонату в сезоні-1997/1998.

Особливою постать Мирона Маркевича є і для Харкова, де тренер протягом семи сезонів поспіль вигравав медалі чемпіонатів України з тамтешнім «Металістом». Крім того, харків’яни у сезоні-2011/2012 пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА. Через три роки Маркевич перевершив це досягнення з «Дніпром», який вийшов до фіналу Ліги Європи УЄФА сезону-2014/2015.

У тренерській біографії Мирона Маркевича є й робота з національною командою України, а також досвід функціонера – упродовж п’яти років він очолював комітет національних збірних ФФУ / УАФ.

Футбольний клуб «Карпати» ставить перед собою амбітні плани. Ми переконані, що головний тренер Мирон Маркевич стане запорукою реалізації цих планів і виведе команду на чільні місця у вищому футбольному дивізіоні.

 

За інформацією офіційного сайту ФК «Карпати»

Прокрутити вгору