На змаганнях зі стрільби з лука XVІІI літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 команда ЛДУФК імені Івана Боберського завоювала сім медалей (Фото)

У Львові, на лучному полі комунального закладу «СДЮСШОР «Електрон» імені Богдана Кокота», впродовж чотирьох останніх календарних днів весни поточного року, з 28-го по 31-е травня, проходила XVІІI літня Всеукраїнська Універсіада-2023 зі стрільби з лука. У змаганнях брали участь десять команд закладів вищої освіти та команди шести областей України. Загалом за нагороди змагалися 83 учасники – 42 чоловіки та 41 жінка.

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського на цих змаганнях представляли студенти, недавні випускники та аспіранти, які сформували дві конкурентноздатні  команди Університету, а також змагалися у складі студентської збірної команди Львівської області. Турнір складався з двох дивізіонів – змагань із використанням олімпійського (класичного) та блокового лука.

Основна кропітка організаційна робота з проведення змагань лягла на плечі  представників і випускників кафедри стрільби та технічних видів спорту нашого Університету. Головним суддею турніру був доцент стрільби та технічних видів спорту, заслужений тренер України Василь Ткачек, головним секретарем – Олена Лучкевич, керівником стрільби – доцент кафедри теорії спорту та фізичної культури, майстер спорту України міжнародного класу Сергій Антонов, тренером-представником команди лучників нашого Університету – завідувач кафедри стрільби та технічних видів спорту, професор Богдан Виноградський.

Фахова підготовка, рівень спортивної майстерності студентів, психологічна стійкість та відповідальність дали добрий результат. Команда нашого Університету набагато випередила своїх найближчих конкурентів, набрала у загальнокомандному заліку 805 очок, посівши перше місце.

Нагороди XVІІI літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 на турнірі зі стрільби з лука до медальної скарбнички Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського вибороли:

ЗОЛОТІ МЕДАЛІ:

Дарина Трапезнікова (олімпійський лук, на фото нижче) – випускниця 2021 року;

Яна Ранчишева (блоковий лук, на фото нижче) – студентка І курсу факультету фізичної терапії та ерготерапії;

СРІБНІ МЕДАЛІ:

чоловіча команда ЛДУФК2 (олімпійський лук) у складі Костянтина Ваксмана, Олексія Чєпіка та Івана Пєркова – студентів І і ІІ курсів факультету фізичного виховання і спорту;

жіноча команда ЛДУФК (олімпійський лук, на фото нижче) у складі Соломії Трапезнікової та Ірини Загарук – випускниць 2021 і 2022 років відповідно та Аліни Лучкевич – студентки ІІ курсу факультету педагогічної освіти;

БРОНЗОВІ МЕДАЛІ:

Іван Перков (олімпійський лук) – студент І курс факультету фізичної культури і спорту;

змішана команда (блоковий лук) у складі Яни Ранчишевої – студентки І курсу факультету фізичної терапії та ерготерапії і Михайла Островського – аспіранта ІV курсу;

чоловіча команда ЛДУФК (олімпійський лук) у складі Максима Журила та Максима Поповича – аспірантів І і ІІІ курсів відповідно та Богдана Ємчика – випускника 2022 року.

Кафедра стрільби та технічних видів спорту висловлює особливу вдячність своїм випускникам Соломії Трапезніковій, Ірині Заставній, Соломії-Ярині Хомицькій і Богдану Ємчику, а також іншим студентам та аспірантам – учасникам XVІІI літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 – за відповідальність та дуже якісну підготовку до змагань.

Прокрутити вгору