«Верес» Юрія Вірта зберіг місце у футбольній УПЛ на сезон-2023/2024. Однак сам тренер заявив, що залишає команду

Напередодні, 14-го червня, відбулися матчі у відповідь плей-оф за два перехідні місця у елітному дивізіоні національного футбольного чемпіонату, Українській Прем’єр-лізі, сезону-2023/2024. В одному з них у Рівному, на стадіоні «Авангард» місцевий «Верес», у складі якого грає група випускників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а головним тренером, тепер уже працював, Юрій Вірт, який вищу освіту також здобув у стінах нашого вишу, приймав запорізький «Металург».

«Верес» (Рівне) – «Металург» (Запоріжжя) – 6:1 (3:0)

14 червня. Рівне. Стадіон «Авангард».
Початок – 13:00.

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса).

Асистенти арбітра: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва – Одеса).

Четвертий арбітр – Андрій Коваленко (Полтава).

Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Калуш).

«ВЕРЕС»: Когут, Балан, Маткобожик, Хондак (Шух, 78), Гагун, Лебеденко, Кучеров, Блізніченко (В. Шарай, 78), С. Шарай (Годя, 70), Г. Пасіч (Поворознюк, 88), Шестаков (Гайдучик, 70).

Головний тренер – Юрій Вірт.

«МЕТАЛУРГ»: Байда, Сокол, Басов (Піддубний, 83), Векляк (Палюх, 64), Польовий (Дворовенко, 75), Крапивний, Сейтхалілов (Могильний, 46), Сад (Сніжко, 75), Шалфєєв, Білоцерковець, Сидоров.

Головний тренер – Володимир Микитин.

Голи: Крапивний (16, авт.), Балан (23, 66), Гагун (29), Г. Пасіч (82), Гайдучик (89) – Могильний (90+1).

Попередження: Шестаков (58), Г. Пасіч (75) – Сокол (22), Палюх (38, на лаві запасних), Сейтхалілов (41), Крапивний (61).

Вилучення: Сокол (37, друге попередження).

Матч-відповідь плей-оф за право наступного сезону грати в УПЛ між «Вересом» і запорізьким «Металургом» відбувся на рівненському стадіоні «Авангард». Нагадаємо, що у суботу, 10-го червня, в першій грі, що відбулася у Львові, мінімальну перемогу святкували запоріжці з рахунком 1:0. Відзначимо, що у перехідних матчах діяло правило виїзного голу. Таким чином, для запоріжців дуже важливо було у гостях забити хоча б раз.

У нинішньому сезоні «Металург» у статусі гостей до звітного матчу провів 11 ігор – п’ять перемог, чотири нічиї та дві поразки, різниця м’ячів 14–10. При цьому підопічні Володимира Микитина на полях суперників у цих іграх забивали в шести поєдинках – загалом 11 м’ячів. «Верес» на своєму полі в УПЛ-2022/2023 грав не дуже переконливо (13 очок у 15 матчах, четверте знизу місце), однак саме у весняній частині сезону показав позитивну динаміку. За останній місяць рівненський клуб не програв на своєму полі жодного матчу – перемоги над «Металістом-1925» та «Інгульцем».

У порівнянні з минулим матчем, тренерський штаб «Вереса» випустив трьох нових футболістів. З перших хвилин на полі з’явилися Хондак, Лебеденко та Шестаков. Володимир Микитин прогнозовано переможний склад не змінював.

Вже з перших хвилин господарі взяли м’яч під свій контроль, а запоріжці прогнозовано насамперед намагалися надійно зіграти у захисті. На восьмій хвилині Сидоров після швидкої атаки відправив м’яч у сітку господарів, але після перегляду VAR арбітр побачив гру рукою у Білоцерковця. Дуже неоднозначний епізод, але таке рішення ухвалив Дмитро Бондаренко.

На 16-й хвилині футболісти «Вереса» вийшли вперед. Балан подав з флангу, а Крапивний головою зрізав м’яч у власні ворота – 1:0. Ось так все перевернулося з ніг на голову. В середині тайму стандарт допоміг «Вересу» вийти вперед у двоматчевому протистоянні. Кучеров подав зі штрафного, а Балан головою розстріляв ворота – 2:0. Помилки у перехідних фазах не дозволяли запоріжцям виходити в атаку. Варто також відзначити мотивацію та налаштування на боротьбу господарів поля.

Ще у першому таймі рівненський колектив зняв всі питання про переможця матчу. Гагун на 29-й хвилині потужно пробив з-за меж штрафної і влучив у ближній кут – 3:0. А за шість хвилин гості ще й залишилися у меншості. За грубу гру проти Пасіча арбітр показав червону картку Богдану Соколу. Після цього епізоду шансів врятуватися у запоріжців майже не залишалося.

У другій половині зустрічі господарі поля впевнено грали за рахунком. У функціональному плані запоріжцям було дуже непросто. Футболісти «Вереса» продовжували створювати тиск на захист суперників і намагалися забити ще. При цьому темп гри був не надто високий. Гості вже не мали сил для того, щоб створити якісь проблеми рівненському колективу.

На 66-й хвилині після подачі Пасіча свій другий м’яч забив Балан. Захисники запоріжців знову не встежили за Денисом, який проводив свій найкращий матч у сезоні – 4:0. Наприкінці зустрічі Пасіч після передачі Владислава Шарая прицільно пробив у дальній кут – 5:0. Варто відзначити, що шанс дебютувати отримав Дмитро Поворознюк. Сам Дмитро говорив, що для нього це останній матч за «Верес». Поворознюк навіть отримав капітанську пов’язку. До завершення матчу забили ще Гайдучик та Могильний. Тож у підсумку, матч завершився розгромною перемогою «Вереса» з рахунком 6:1. Тим самим підопічні Юрія Вірта зберігають прописку в УПЛ. Та ще не все – на післяматчевій пресконференції Юрій Вірт заявив, що залишає клуб…

Додамо, що в іншій парі плей-оф, де грали 14-та команда УПЛ та третя Першої ліги – «Інгулець» з селища Петрове і черкаський ЛНЗ відповідно, за сумою двох матчів переміг клуб з берегів Дніпра. Після нічиєї у гостях минулої суботи (1:1), на своєму полі підопічні Олександра Ковпака вчора здобули перемогу з рахунком 2:1.

Прокрутити вгору