Святослав Гудзий та Олег Царьков на Євроіграх-2023 зупинилися за крок до «бронзи» у змаганнях зі стрільби кульової

У польському Кракові, де тривають ІІІ Європейські ігри-2023, напередодні, 25-го червня, завершився черговий, уже четвертий за ліком медальний день. В скарбничці нагород збірної України, в складі якої на континентальному мультифорумі змагаються й 22 представника Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, наразі 22 медалі – 11 золотих, 7 срібних та 4 бронзові.

Нагадаємо, першу нагороду, і одразу золоту, до медальної скарбнички України на ІІІ Європейських іграх-2023 приніс дует веслувальниць-каноїсток у складі Людмили Лузан з Полтавщини та Валерії Терети – студентки четвертого курсу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, тренерами якої є випускники нашого вишу Михайло Поцюрко і Микола Романович, а також Володимир Дець, який нині зі зброєю в руках боронить українську землю від рашистських загарбників.

Могла Валерія Терета здобути медаль і в міксті каное-двійок на дистанції 500 м, де її партнером по екіпажу був досвідчений Віталій Вергелес – випускник нашого Університету. Пробившись до фінального заїзду, дует з міста Лева безпосередню гонку за нагороди Євроігор-2023 розпочали не найкращий чином. Втім, по ходу заїзду Валерія і Віталій поступово почали виправляти ситуацію. Однак для того, аби втрутитися за розподіл медалей на фініші, їм елементарно не вистачило дистанції. У підсумку українці показали шостий результат. А «золото» завоював екіпаж з Іспанії, «срібло» – у поляків. Призову трійку доповнили німці.

На жаль, не вдалося зійти на медальний п’єдестал пошани Євроігор-2023 й майстрам стрільби кульової Святославу Гудзию і Олегу Царькову, які вищу освіту також здобули в ЛДУФК імені Івана Боберського. У командних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки з дистанції 10 м, де разом з ними у складі збірної України виступав також чемпіон світу Сергій Куліш, вони за результатами кваліфікаційного етапу пробилися у «малий» фінал, переможці якого ставали бронзовими призерами. Суперниками українців в очному протистоянні за третє місце були чинні віце-чемпіони Європи австрійці. На жаль, українське тріо нічого не змогли протиставити опонентам, поступившись з рахунком 2:16. Тож у підсумку команда України зупинилася за крок до бронзових медалей – четверте місце. Цікаво, що в фіналі угорські снайпери «перестріляли» хорватів так само з рахунком 16:2…

Додамо, що станом на ранок сьогоднішнього дня – 26-го червня, в активі України уже 22 медалі Європейських ігор-2023 – 11 золотих, 7 срібних та 4 бронзові.

 

«ЗОЛОТО» ЗАВОЮВАЛИ:

▶ Людмила Лузан / Валерія Терета (веслування, каное-двійка 500 м)

▶ Олег Кухарик / Ігор Трунов (веслування, байдарка-двійка 500 м)

▶ Ксенія Байло / Данило Коновалов / Анна Письменна / Олексій Середа (стрибки у воду, командний мікст)

▶ Анжеліка Терлюга (карате, куміте до 55 кг)

▶ Андрій Заплітний (карате, куміте до 75 кг)

▶ Людмила Лузан (веслування, каное-одиночка 500 м)

▶ Ксенія Байло / Кирило Болюх (синхронні стрибки у воду, вишка 10 м, мікст)

▶ Наталія Кроль (легка атлетика, біг на 800 м)

▶ Марина Бех-Романчук (легка атлетика, потрійний стрибок)

▶ Олексій Середа / Кирило Болюх (синхронні стрибки у воду, вишка 10 м)

▶ Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)

 

«СРІБЛО» ЗАВОЮВАЛИ:

▶ Дмитро Даниленко / Олег Кухарик / Іван Семикін / Ігор Трунов (веслування, байдарка-четвірка 500 м)

▶ Людмила Лузан (веслування, каное-одиночка 200 м)

▶ Аніта Серьогіна (карате, куміте до 61 кг)

▶ Марина Алексіїва / Владислава Алексіїва / Марта Фєдіна / Вероніка Гришко / Дар’я Мошинська / Ангеліна Овчиннікова / Анастасія Шмоніна / Валерія Тищенко (артистичне плавання, акробатична група)

▶ Михайло Кохан (легка атлетика, метання молота)

▶ Марина Алексіїва / Владислава Алексіїва (артистичне плавання, дуети)

▶ Анастасія Павлова / Іван Кожокарь (стрільба з лука, мікст)

 

«БРОНЗУ» ЗАВОЮВАЛИ:

▶ Олена Костевич (стрільба кульова, пневматичний пістолет 10 м)

▶ Нікіта Філіпов (карате, куміте до 60 кг)

▶ Владислав Шепелєв (легка атлетика, потрійний стрибок)

▶ Артур Фельфнер (легка атлетика, метання спису)

 

МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК ЄВРОІГОР2023
(станом на ранок 26-го червня)

Додамо, що ІІІ Європейські ігри-2023 у Кракові завершаться у неділю, 2-го липня. Загалом на континентальному мультифорумі буде розіграно 253 комплекти нагород у 30-ти видах спорту: легка атлетика, артистичне плавання, веслування на байдарках і каное та веслувальний слалом, стрибки у воду, фехтування, бокс, кульова та стендова стрільба, скелелазіння, бадмінтон, тхеквондо, брейкинг, дзюдо, велоспорт (ВМХ-фристайл, маунтенбайк), триатлон, сучасне п’ятиборство, стрільба з лука, настілький теніс, баскетбол 3х3, таїландський бокс Муей-Тай, стрибки на лижах з трампліна, пляжний футбол, кікбоксинг, карате і текбол, пляжного гандболу, паделу та регбі-7.

Прокрутити вгору