Відійшла у засвіти Круцевич Тетяна Юріївна

Сьогодні, 27-го червня, після тривалої боротьби із важкою хворобою, на 77-му році життя перестало битися серце Круцевич Тетяни Юріївни – багаторічної завідувачки кафедри теорії і методики фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України, професорки, доктора наук з фізичного виховання та спорту, академіка Української академії наук, заслуженого діяча науки і техніки України, головного наукового співробітника лабораторії теоретико-методичних основ фізичного виховання школярів та молоді, яка все своє життя присвятила питанням здоров’я молодого покоління нашого народу.

Тетяна Юріївна Круцевич народилася у Києві 17-го вересня 1946 року. Отримавши атестат про середню освіту, поступила на навчання у Київський державний інститут фізичної культури (нині – Національний університет фізичного виховання і спорту України) за спеціальністю фізична культура і спорт, який успішно закінчила в 1968 році. По завершення навчання у виші, впродовж 1968 – 1970 років працювала інструктором Державного комітету фізичної культури і спорту України.

У 1971 році поступила в аспірантуру рідного вишу, а по її закінченні до 2000 року працювала викладачем, старшим викладачем та доцентом кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України. В 1974 році захистила кандидатську дисертацію і здобула вчену ступінь кандидата педагогічних наук – згодом їй було присвоєно вчене звання доцента. А в 2001 році успішно захистила докторську дисертацію, отримала вчену ступінь доктора наук з фізичного виховання і спорту. Того ж року їй було присвоєно вчене звання професора.

У 2000 році Тетяна Юріївна обійняла посаду завідувачки кафедри теорії і методики фізичного виховання НУФВСУ, яку очолювала до останніх днів свого життя. Окрім того в 2001 – 2004 роках ефективно працювала проректором НУФВСУ з наукової роботи.

Без найменших сумнівів, внесок Тетяни Юріївни у спортивну науку та сферу фізичної культури неможливо переоцінити. А її ім’я, як засновниці однієї із найпотужніших наукових шкіл, добре відоме далеко за межами України…

Ректорат, професорсько-викладацький склад та студенти нашого Університету сумують з приводу смерті Тетяни Юріївни та висловлюють свої щирі співчуття рідним, близьким і друзям покійної, а також усьому колективу Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Вічна та світла пам’ять…

Прокрутити вгору