Анастасія-Анна Малошенко у парі з Єлизаветою Тимофєєвою виграли «золото» Євро-2023 з черлідингу

В італійській Вероні впродовж трьох днів, з 30-го червня до 2-го липня, тривав ХІ чемпіонат Європи 2023 року з черлідингу. В змаганнях дорослих фрістайл-дуетів – Senior Pom Doubles – перемогу здобула українська пара у складі 21-річною Єлизавети Тимофєєвої з Кам’янського та 19-річної львів’янки Анастасії-Анни Малошенко – студентки третього курсу кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

АнастасіяАнна Малошенко (на фото вище – друга зліва), яка навчається у нашому виші на третьому курсі факультету фізичної культури і спорту, представляє клуб Lviv Angels та тренується під керівництвом президента клубу і Львівської обласної федерації черлідингу Наталі Блажко (на фото вище – крайня зліва), яка диплом про вищу освіту здобула у стінах нашого Університету. У свою чергу Єлизавета Тимофєєва (на фото вище – друга справа) – вихованка клубу Prometey з Кам’янського Дніпропетровської області, а тренується вона в Альони Козинець (на фото вище – крайня справа).

У категорії дорослих фрістайл-дуетів – Senior Pom Doubles – на медальний подіум Євро-2023 у Вероні разом з новоспеченими чемпіонками Старого Світу зійшли дуети дівчат зі Словенії та Греції, які стали володарками срібних і бронзових нагород відповідно. А до ТОП-6 пробилися також пари з Австрії, Польщі й Угорщини, які у підсумковому протоколі зайняли відповідно четвертий, п’ятий та шостий рядки.

Нагадаємо, що трохи більше, як два місяці тому, а саме 21-го квітня нинішнього року, Анастасія-Анна Малошенко та Єлизавета Тимофєєва у цій же номінації здобули «срібло» ХІV чемпіонату світу-2023, який приймало американське місто Орландо. Тож до свого статусу віцечемпіонок світу дівчата додали ще й звання чемпіонок Європи.

Додамо, що на звітному Євро-2023 з черлідингу у Вероні команда України завоювала ще дві золоті нагороди, здобувши феєричні перемоги. Наші юнацька та юніорська збірні зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Юніорська збірна перемогла у змаганнях джаз команд. Тренери – Крістіна Юхимчак (Одеса), Наталя Блажко (Львів). У складі команди серед 16-ти черлідерок було й дві студентки ЛДУФК імені Івана Боберського – Анастасія Савронь та Вікторія Новоторова, які навчаються на першому і другому курсах відповідно.

Юнацька збірна України стала чемпіоном Старого Світу серед фрістайл команд. Тренери – Наталя Блажко (Львів), Крістіна Юхимчак (Одеса), Влада Венцюк (Одеса), а також Анастасія-Анна Малошенко та ще одна студентка нашого вишу – другокурсниця Юліана Куракіна.

Прокрутити вгору