56 юних спортсменів представлятимуть Україну на XVII літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі – 2023 в словенському Маріборі

У неділю, 23-го липня, у словенському Маріборі стартує XVII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль – 2023. Україну на цих змаганнях представлять 55 юних спортсменів. У складі «синьо-жовтих» і два представники Львівщини: 15-річний велогонщик на шосе Тарас Іванник і 16-річний дзюдоїст Данило Федорик (вагова категорія до 66 кг), тренери яких – Тарас Пилипів та Тетяна Гаврилова відповідно вищу освіту здобули у стінах Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Загалом учасниками XVII літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю – 2023 в Маріборі стануть понад 3600 спортсменів віком від 14-ти до 18-ти років із 48 країн. Вони розіграють 742 медалі в десяти видах спорту. Українці змагатимуться у семи: баскетболі 3х3, велоспорті (шосе), велоспорті (маунтенбайк), спортивній гімнастиці, дзюдо, легкій атлетиці та плаванні. Додамо, що змагання ЄЮОФ-2023 у Маріборі триватимуть до 29-го липня.

А вчора, 19-го липня, напередодні від’їзду до Словенії, у Києві, в Олімпійському домі відбулися проводи Юнацької олімпійської збірної команди України. Міністр молоді та спорту України, президент НОК України, олімпійський чемпіон Барселони-1992 з фехтування на шаблях Вадим Гутцайт зустрівся з національною командою. Передусім очільник олімпійського руху в Україні привітав зі святом присутніх на заході тренерів. А юним олімпійцям президент НОК України порадив слухати та цінувати настанови своїх тренерів.

«Завдяки нашим ЗСУ ви можете їхати на Фестиваль і представляти Україну. Мені дуже хочеться, щоб ви там були, боролися і перемагали. Це ваш перший важливий крок в олімпійському житті. Та бажаю, щоб у 2028 році в Лос-Анжелесі ви були у національній збірній Україні. Вірю, що у нас все вийде! І прапор України будуть піднімати на честь перемог наших атлетів не один раз», – сказав Вадим Маркович юним спортсменам.

Також Вадим Гутцайт символічно передав прапор України представникам команди – чемпіону ЄЮОФ-2022 з плавання Миколі Котенку та дворазовій бронзовій призерці чемпіонатів Європи з дзюдо серед кадетів Анні Олійник-Корнійко.

Слушні поради та настанови юному поколінню через відеозвернення дали й інші титуловані українські атлети, призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, які в свій час також були учасниками Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Ректорат та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського приєднується до всіх теплих слів на адресу нашої Юнацької олімпійської збірної. Бажаємо всім неймовірної поїздки, цікавого досвіду в колі ровесників та удачі для якнайкращих виступів на континентальному форумі!

Прокрутити вгору