«Карпати» Мирона Маркевича припинили виступи в Кубку України-2023/2024 з футболу вже після першого свого матчу

Футболісти львівських «Карпат», новим головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, вже після першого свого поєдинку припинили боротьбу за Кубок України сезону-2023/2024. В галицькому дербі, що відбулося в межах 1/64 фіналу розіграшу почесного трофею, «Карпати» з рахунком 1:2 в Івано-Франківську поступилися тамтешньому «Прикарпаттю».

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 2:1

2 серпня. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». Початок – 15:00

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль).

Асистенти арбітра: Олексій Дубовий (Луганськ), Дмитро Рубан (Київська обл.).

Четвертий арбітр – Іван Салаш (Калуш).

Спостерігач арбітражу – кола Левко (Чернівці).

«ПРИКАРПАТТЯ»: Бобинець, Попчук, Матушевський, Швець, Писко (Демків, 82), Михальчук (Соловйов, 74), Геник (Тітаєвський, 68), Бучакчийський (Дмитрук, 68), Стаднік, Радульський, Хома (Барчук, 68).

Запасні: Герич, Рудюк, Титов, Сьомка.

Головний тренер – Олег Рипан.

«КАРПАТИ»: Ільющенков, Романюк, Долгов (Ілюхін, 37), Савчин, Катрич, Рожко (Резнік, 76), Гайдучок (Дебич, 25), Кожанов, Галенков, Скороход (Фетько, 46), Сидун.

Запасні: Домчак, Кулик, Копил, Пилипчук, Абрамчук.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Радульський (25, 73) – Галенков (82).

Нереалізований пенальті: Попчук (42, стійка).

Попередження: Демків (83) – Савчин (31), Дебич (46).

У стартовому складі «Карпат» вийшло одразу шестеро футболістів, які раніше не виступали за головну команду клубу. І якщо Юрій Романюк та Петро Долгов лише влітку підсилили «зелено-білих», то Володимир Савчин, Дмитро Рожко, Віталій Гайдучок та Максим Скороход є клубними вихованцями. Цікаво, що жоден із дев’яти запасних гравців «левів» до звітної гри також не грав за основу, а найстаршим серед футболістів заміни виявився 18-річний Олександр Фетько. А єдиним виконавцем, який вже виходив на поле у цьому сезоні, був Денис Галенков. У матчі Першої ліги з «Хустом» (1:0) він відіграв 12 хвилин. Чимало змін провів і тренерський штаб «Прикарпаття». У порівнянні із суботнім поєдинком чемпіонату проти хмельницького «Поділля» (1:1) Олег Рипан випустив чотирьох нових гравців.

На 13-й хвилині господарі виконали кутовий з лівого флангу. Передачею Михайла Писка скористався Сергій Швець, який пробив з близької відстані. На щастя для «Карпат», удар заблокував Дмитро Рожко. Через кілька хвилин у гру довелося вступати Олександру Ільющенкову. Кіпер львів’ян перевів м’яч на кутовий після пострілу Гліба Попчука. А вже в наступній атаці приблизно із тієї ж позиції воротам загрожував Владислав Бучакчийський – неточно.

Врешті-решт, ігрова перевага «Прикарпаття» конвертувалася у забитий м’яч. Юрій Радульський отримав пас з правого флангу, на швидкості прорвався крізь оборону «зелено-білих» і влучив у кут – 1:0. Минула хвилина і господарі знову створили небезпечний момент. Максим Стадник обіграв Юрія Романюка на фланзі і прострілив у центр, де з вигідної позиції пробив Андрій Хома. Лише сейв Ільющенкова врятував «левів» від неприємностей. Під час розіграшу кутового голкіперу «Карпат» довелося ще раз демонструвати чудову реакцію – цього разу після удару впритул від Швеця.

Ближче до завершення тайму львів’янам вдалося відтіснити гру від власних воріт. На 36-й хвилині з-за меж штрафного майданчика завдавав удару Денис Кожанов. М’яч зрикошетив від суперника і потрапив до рук голкіпера. Невдовзі Кожанов комфортно викотив під удар Рожку. 18-річний хавбек потужно пробив – Андрій Бобинець парирував удар.

На 43-й хвилині «Прикарпаття» отримало нагоду збільшити перевагу. Романюк подарував м’яч Бучакчийському, якого вимушено збив у штрафному майданчику Артур Ілюхін – пенальті. Проте, як і у матчі чемпіонату з «Поділлям», іванофранківці не реалізували одинадцятиметровий. Попчук влучив у штангу.

Другий тайм «зелено-білі» розпочали активніше. Чи не найбільш небезпечним моментом на старті другої половини був дальній удар Галенкова. Василь Дебич віддав передачу на Дениса, а той сильно вдарив по центру – Бобинець перевів м’яч на кутовий. Господарі відповіли майже одразу. Попчук асистував Хомі, постріл якого прийняв на себе каркас воріт.

На 73-й хвилині «Прикарпаття» забило вдруге. Стадник відпасував у центр штрафного майданчика на Романа Барчука, який знайшов вільного Радульського. Автор першого гола мав багато часу та простору, підлаштував собі під удар і сильно пробив у ціль – 2:0. Однак «Карпати» зробили усе, щоб останні хвилини не були позбавлені інтриги. Кожанов навісив з кутового, а Галенков у дотик переправив м’яч у сітку – 2:1, подарувавши надію вболівальникам «зелено-білих».

У компенсований час до другого тайму гості були близькими до того, щоб перевести гру в овертайм. Кожанов знову навісив з кутового, Ільющенков, який прийшов у володіння суперника, виграв позиційну боротьбу, а Романюк пробив по воротах. Бобинець у падінні відбив м’яч. А ще через хвилину шанс не використав Кожанов – капітан не влучив у ворота після передачі Вадима Сидуна.

ФУТБОЛ. КУБОК УКРАЇНИ2023/2024. ДРУГИЙ ПОПЕРЕДНІЙ ЕТАП1/64 ФІНАЛУ

2 – 3 серпня

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 2:1
Голи: Радульський (25, 73) – Галенков (82).

«Металіст» (Харків) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:2
Голи: Тепляков (58) – Беженар (49, 71).

«Скала 1911» (Стрий) – ФК «Хуст» – 5:2
Голи: Авер’янов (2, 47), Мазур (23), Пастух (37, 85) – В. Луців (57), П. Луців (90+3).

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Тернопіль) – 0:0, пенальті – 2:3

«Нива» (Вінниця) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 0:1 (після додаткового часу)
Гол: Толочко (105, пенальті).

ФК «Миколаїв» (Львівська обл.) – «Буковина» (Чернівці) – 1:0
Гол: Цюпка (52).

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – СК «Полтава» – 1:0 (після додаткового часу)
Гол: Молько (110).

«Інгулець» (Петрове) – «Металург» (Запоріжжя) – 4:3
Голи: Квасов (9, 30, 70), Резепов (31) – Толок (41), Куралех (45), Галата (80).

ФК «Кудрівка» – «Кремінь» (Кременчук) – 1:0
Голи: Кулик (16, 63), Коваль (88).

ФК «Звягель» – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – 5:0
Голи: Волинець (8), Майтак (67), Ващишин (71, 90+2), Нестеров (90+1).

ЮКСА (Київ) – «Нива» (Бузова) – 1:1, пенальті – 4:3
Голи: Кос (59) – Паламар (84, пенальті).

ФК «Чернігів» – «Лівий берег» (Київ) – 1:2
Голи: Койдан (19) – Литовченко (34), Вакуленко (50).

«Маріуполь» – «Васт» (Миколаїв) – 5:2
Голи: Батальський (5, 28, 33), Літюк (82, з пенальті), Петровський (89) – Студенко (56), Ширяєв (80).

«Дружба» (Мирівка) – «Вікторія» (Суми) – 1:2
Голи: Сомов (20) – Сасовський (71), Нелін (81).

ФК «Тростянець» – «Реал Фарма» (Одеса) – 3:0 (технічна перемога).

«Локомотив» (Київ) – «Діназ» (Вишгород) – 1:0
Гол: Сахнюк (57).

Прокрутити вгору