Ольга Клуннікова змагатиметься на чемпіонаті світу-2023 з лазер-рану та сучасного п’ятиборства

Шестеро атлетів представлятимуть Україну на чемпіонаті світу 2023 року з лазер-рану і сучасного п’ятиборства, який з 19-го по 28-е серпня прийматиме місто Бат (Велика Британія). Єдиною представницею прекрасної статі у складі національної збірної України буде Ольга Клуннікова – студентка третього курсу кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У перші три дні планетарного форуму в місті Бат, з 19-го по 21-е серпня, будуть розіграні нагороди у лазер-рані. А у вівторок, 22-го серпня, розпочнеться програма змагань з сучасного п’ятиборства, яка включатиме індивідуальну та командну першість серед жінок і мужчин, а також жіночу, чоловічу та змішану естафети.

Третьокурсниця факультету фізичної культури і спорту нашого Університету Ольга Клуннікова змагатиметься у лазер-рані та в сучасному п’ятиборстві – в особистій першості серед жінок і в змішаній естафеті, де її партнера тренери збірної України визначать вже в ході турніру.

А загалом Україну на цьогорічній світовій першості в місті Бат представлятимуть шестеро спортсменів:

▶ Чоловіки – Олександр Товкай, Максим Агарушев, Роман Попов, Кирим Шехмаметьєв та Дмитро Кірпулянський;

▶ Жінки – Ольга Клуннікова.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу-2023, окрім власне нагород планетарного форуму, будуть розіграні шість ліцензій (по три у змаганнях серед жінок та чоловіків) на право участі в турнірі лицарів п’яти якостей ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор-2024, які влітку наступного року прийматиме столиця Франції Париж.

Прокрутити вгору